Malte er uhelbredeligt syg: Vi skal leve livet her og nu

Se ’Kræft & Kærlighed’ gratis på TV 2 PLAY

- Jeg tænker ikke rigtig, at jeg er bange for at dø. I sidste ende er jeg ked af at skulle efterlade en masse mennesker, der skal stå med et savn.

Ordene kommer fra 39-årige Malte, der for tre år siden fik konstateret en sjælden kræftform. Behandlingen virker ikke længere, og kræften har spredt sig.

Han ved, at han skal dø af sygdommen på et tidspunkt. Alligevel valgte han sidste efterår at blive gift med sit livs kærlighed, Kathrine, som ikke var i tvivl om, at det var den rigtige beslutning.

- Det føltes rigtigt. Lige meget om han var syg eller ej, tror jeg, at jeg havde gjort det. Det skulle bare være det, siger Kathrine i TV 2-dokumentaren ’Kræft & Kærlighed’, som du kan se et klip fra øverst i artiklen.

Malte og Kathrine blev gift sidste år og lever med kræften tæt inde på livet. Malte ved, at han skal dø af sin kræftsygdom
Malte og Kathrine blev gift sidste år og lever med kræften tæt inde på livet. Malte ved, at han skal dø af sin kræftsygdom Foto: Aske Rif Torbensen/TV 2

Gennem 10 måneder har TV 2 fulgt det nygifte par, der har valgt at fortælle deres historie og give et indblik i, hvordan man lever med en uhelbredelig sygdom i sit parforhold, der gør, at døden uundgåeligt rykkere tættere og tættere på.

Drømmen om bryllupsrejse går i opfyldelse
Malte og Kathrine er fast besluttet på, at kræften ikke skal ødelægge deres liv sammen. Derfor tager de på en måneds bryllupsrejse til USA. For Malte er det en stor drøm, der går i opfyldelse - det er vigtigt for ham at nå at få den oplevelse med, inden han skal herfra.

- Selvom jeg skal dø, skal vi leve livet her og nu. Alt, hvad jeg får videre fra nu, er jo en bonus oveni det fantastiske liv, jeg allerede har haft, siger Malte, der som mange andre danskere har lavet en privat indsamling til Kræftens Bekæmpelse i forbindelse med Knæk Cancer-ugen.

- Selvom jeg skal dø, skal vi leve livet her og nu, siger 38-årige Malte, der er nygift og uhelbredeligt syg af kræft
- Selvom jeg skal dø, skal vi leve livet her og nu, siger 38-årige Malte, der er nygift og uhelbredeligt syg af kræft Foto: Nordisk Film

I ’Kræft & Kærlighed’ kommer seerne også tæt på parret Jens og Marianne, der har været gift i 25 år og også har kræften tæt inde på livet. De giver deres bud på, hvordan hverdagen og livet kan fortsætte, selvom man ved, at ens nærmeste skal dø.

Du kan få både Malte og Kathrines og Jens og Mariannes historie i ’Kræft & Kærlighed’ onsdag klokken 20.50 på TV 2 og allerede nu på TV 2 PLAY.

Knæk Cancer

  • I uge 43 sætter TV 2 for femte år i træk fokus på kræft, der er den hyppigste dødsårsag blandt danskere under 65 år
  • Knæk Cancer samler penge ind til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. 
  • I Knæk Cancer-ugen vil blandt andet ’Go’ aften Danmark’, ’Go’ morgen Danmark’, 'Vild med dans' og TV 2-regionernes nyhedsudsendelser sætte fokus på kræft. 
  • Du kan følge Knæk Cancer på tv, knækcancer.tv2.dk, Facebook, Instagram og via aktiviteter i hele landet
  • Knæk Cancer kulminerer i et stort indsamlingsshow på TV 2 lørdag 29. oktober