Kom på dit livs mest komfortable slædetur

Når julefreden for alvor har sænket sig over hjemmet, så kan du læne dig tilbage og nyde to timers slædetur 300 km nord for polarcirklen.

Der er ingen speak og ingen musik. 

Kun den beroligende lyd af knitrende sne og rensdyrenes klokker og bjælder

TV 2 FRI viser juleaftensdag turen fra Karasjok i Norge - mere end 300 kilometer fra Polarcirklen i Samernes Land. 

Det er et unikt indblik og rejse i et landskab, som meget få mennesker ser. Et sted, hvor solen aldrig står helt op på himlen om vinteren og et landskab med bølgende, sneklædte bakker, birkeskove og tidligere traditionelle samiske bosættelser.

Undervejs vil seerne blive mødt med korte fortællinger om det golde landskab og samerne, som bor i området. 

Slædeturen tager dig igennem nogle flotte landskaber, hvor man bare kan lytte til den knitrende sne og rensdyrenes bjælder.
Slædeturen tager dig igennem nogle flotte landskaber, hvor man bare kan lytte til den knitrende sne og rensdyrenes bjælder. Foto: TV 2

- Ideen var et finde noget, som mindede om julen. Vi fandt på, at vi skulle da tage turen på slæde i den arktiske vinter. Det er en gammel rute, som er blevet brugt i hundredevis af år af samerne - det oprindelige folk, siger Luke Korzun Martin, producer på programmet, til Buzzfeed UK.

Temperaturen ligger på omkring -20 grader, og filmfolkene har været nødt til at følge rensdyrenes vilje. Hvis rensdyrene vil stoppe, så er man nødt til at vente på dem.

Slædeturen varer to timer, kaldes 'slow-tv' og vises også på TV 2 FRI juleaftensdag kl. 23.15.