Se opskriften på Dessertdragen fra 'Jul i konditoriet'

16x9
Nanna Pörtner - Dessertdragen. Foto: TV 2

En af de tre konditorer i TV 2s juleserie 'Jul i konditoriet' er Dessertdragen.

Hendes civile navn er Nanna Pörtner, og hendes kageværksted ligger i Sankt Peders Stræde i det indre København. Hun er en af byens mest originale konditorer, og hun tryller med smag og med farver på nye og uventede måder. I program 1 laver hun spiselig julepynt til sin lille butik. Det er kranse af marengs, farvet med frugtfarve i Nannas yndlingsfarver og pyntet med glimmer og guld.

OPSKRIFT:

Dessertdragens spiselige julepynt - Marengs.

  • 200 g æggehvider
  • 400 g sukker

Æggehvider piskes let op på maskine eller med en elpisker. Sukker tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes. Når alt sukker er tilsat, piskes massen i ca. 10 min. ved middel hastighed. Marengsen skal være sej og blank, når den er færdig.

Nannas særlige tips: Det er meget vigtigt at skåle og piskeris er fuldstændig rene og fedtfri.

Marengsen indfarves med frugtfarve – husk: lidt ad gangen til farven bliver, som du vil have den - og sprøjtes ud på bagepapir. Herefter pyntes den efter ønske og egen smag og fantasi.

Marengs bages egentlig ikke, den tørres i ovnen 4-6 timer ved 90 grader. Og når den er kold, slår man forsigtigt bånd omkring og hænger den op. Eller serverer den til kaffen.