Se opskriften på Sirupskage fra 'Jul i konditoriet'

16x9
Jul i konditoriet Foto: TV 2

En af de tre konditorer i TV 2s juleserie 'Jul i konditoriet' laver hvad han selv kalder verdens bedste sirupskage.

Henrik Kudsk er en af de tre konditorer i TV2-serien Jul i Konditoriet. Han ejer Le Gateau i Silkeborg, og hos ham er smagen i højsædet. For Henrik Kudsk er smagen af jul ensbetydende med smagen af sirupskage, og her er opskriften - han kalder den selv verdens bedste sirupskage.

OPSKRIFT:

Sirupsbund (passer til en springform på ca. 25cm)

  • 75 g smør
  • 150 g brun farin
  • 300 g mørk sirup
  • 300 g hvedemel
  • 5 g kanel
  • 2 g nellike
  • 4 g natron
  • 300 g kærnemælk

Smør og brun farin røres godt sammen, den mørke sirup tilsættes, og massen røres til den er helt jævn og ensartet. Hvedemel, krydderier og natron sigtes sammen og blandes i massen. Kærnemælken tilsættes til sidst.

Henriks særlige tip: Det er vigtigt at det hele er rørt godt sammen.

Dejen fyldes i den smurte springform og bages ved 185 grader i ca 60 minutter.

Kagen stilles på køl, gerne til næste dag, hvor den tykke sirupsbund skæres midt over og bunden smøres med appelsinmarmelade og derefter smørcreme.

Smørcreme

  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • ½ stang vanilje

Det tempererede smør røres hvidt sammen med flormelis og vaniljekornene. Smørcremen lægges oven på appelsinmarmeladen. Herefter lægges den øverste del af bunden på. Kagen pyntes med chokoladeglasur og mandler.

I TV-programmet laver Henrik en særudgave af sirupskagen, hvor bunden fugtes med portvin.  I stedet for appelsinmarmelade bruger han solbærmarmelade, som smager godt sammen med portvin.

PS: Henrik hilser og siger: ”pas på – den er stærkt vanedannende. Nu har jeg sagt det”