'Årgang 0' for begyndere: Har du fulgt med?

16x9

Der er sket rigtig meget med de fire børn fra 'Årgang 0' siden deres fødsel i 2000. Følg deres udvikling i ord og billeder her

(I aften efter sæsonpremieren kan du livechatte med Emma her på tv2.dk)

'Årgang 0' er historien om den første generation i det nye årtusind. Det er en enestående dansk dokumentarserie, som har fulgt fire børn og deres familier, siden de blev født i år 2000.

TV 2 har fulgt børnene, mens de vokser op i livets store og små øjeblikke. Få hele overblikket nedenunder her:

Klik på linkene i boksen til højre og se hvor meget børnene har ændret sig

Sæson 1: År 2001 på TV 2 (Reelt 2000)
De startede med at være fem familier fra fem forskellige steder i Danmark. Fra Vestjylland Poul Erik & Lene. Ulrik & Louise fra Østerbro. Det unge par Christian & Christina fra Korsør, Louise & Martin fra Valby og endelig Lars & Theresia fra Lolland. De fik alle en pige.

Sæson 2: År 2002 på TV 2 (reelt 2001)
Ulrik og Louise er sprunget fra 'Årgang 0'. Nu er der fire familier tilbage.

Et år er gået, og det er tid at fejre de fire pigers et års fødselsdag. Og selvom livet former sig meget forskelligt i de fire familier, har de én ting til fælles: fædre, der arbejder rigtig meget.

Pigerne kan nu gå, og de første ord melder sig. Børnene er for alvor ved at få deres eget liv i institution eller dagpleje. Og det begynder at blive tydeligt, at de er små mennesker med personlighed og temperament.

I Vestjylland tvinger et stresssammenbrud og en knæskade købmanden Poul Erik til at sætte tempoet ned, mens Lene endelig bliver færdig som pædagog. I København får Louise & Martin barn nummer to, så Mathilde bliver den første storesøster, til lillesøsteren Frederikke.

Sæson 3: År 2003 på TV 2 (reelt 2002)
De små pus Emma, Rachel, Stephanie & Mathilde er nu to år. I Vestjylland har Emmas forældre Poul Erik og Lene travlt, de skal holde sommerbryllup og begynder at planlægge, at Emma nu skal være storesøster. Rachel begynder i børnehave kort før sin to års fødselsdag, dog snakker hun ikke ligeså godt som sine jævnaldrende. Hos Stephanie er forældrene blevet skilt, så hun er blevet delebarn. Louise & Martin tager på deres første ferie sydpå - uden børn.

Sæson 4: År 2004 på TV 2 (reelt 2003)
Børnene er blevet tre år, og de begynder alle i børnehave. Det er for alvor blevet madpakkens tid for Emma, Mathilde, Rachel og Stephanie. I Vestjylland er der kommet en lille ny en, og Emma er blevet storesøster til Simon. Også Stephanie bliver storesøster, men her er familielivet noget mere turbulent da moren og faren, Christian & Christina går fra hinanden og finder sammen igen med jævne mellemrum.

Rachels far, Lars, har fået apotek i Sønderjylland og er kommet endnu længere væk fra familien på Lolland.

Mathildes mor er begyndt at gå på arbejde igen, og får efter ønske en masse nattevagter. Den lille familie på fire forlader lejligheden på Østerbro og køber et dejligt hus.

Sæson 5: År 2005 på TV 2 (reelt 2004)
De første fem år er gået. Børnene er nu blevet fire år og meget er sket.

For Stephanie og hendes familie har årene været præget af op- og nedture. Ved årets start har den lille familie ikke noget sted at bo. Alt løser sig dog og familien finder en dejlig lejlighed, hvor Stephanie kan få sit ønskede prinsesseværelse. Stephanie har også taget sin storesøsterrolle på sig, og det er lillesøster som kan blive mest jaloux.

Louise og Martin venter nu deres tredje barn. Emma skal dermed være storesøster for tredje gang. For Emma og hendes familie har de sidste fem år været præget af meget arbejde og stress. Emmas far har arbejdet hårdt for sin købmandsbutik, samtidig med at familien er vokset til fire.

Sæson 6: År 2006 på TV 2 (reelt 2005)
År 2005 er turbulent for femårige Stephanie, hvis forældre skal skilles igen. Samtidig flytter hendes mormor & morfar til Filippinerne. Hendes mor Christina er ikke single længere, hun har fået en ny kæreste Martin, også faren Christian har fået ny kæreste, Pia. Forældrene er dog ikke længere enige om, hvordan samværet skal være med Stephanie og lillesøsteren, og sagen kommer i Statsamtet.

Emmas lillebror Simon har udviklet et voldsomt temperament, som det kan være svært at stå model til, når man kun er fem år.

Mathilde får en lillebror, Rasmus, og hendes forældre Louise og Martin skal giftes

Rachel er begyndt at gå til musik og forældrene bor stadigvæk ikke sammen

Sæson 7: År 2007 på TV 2 (reelt 2006)
Pigerne fra "Årgang 0" er blevet seks år, det er tid til skolestart og en ny epoke i børnenes liv begynder. Rachel starter som den første i skolen, da hun er for dygtig til børnehaven og ikke rigtig trives. Som den sidste slutter Mathilde i børnehaven i Valby.

I Vestjylland har Emmas far og mor i fællesskab fået så godt gang i købmandsforretningen, at de begge kan tage en fridag på Emmas første skoledag.

Stephanies mor holder bryllup og alle sejl er sat til men lykken bliver kort, da ægtemanden slår en politibetjent og kommer i fængsel. Stephanie skal også være storesøster til to nye småsøskende.

Sæson 8: År 2008 på TV 2 (reelt 2007)
Mathildes forældre Louise & Martin har sagt farvel til 'Årgang 0'. Den nye dreng i "Årgang 0" hedder Christian og bor i Århus med sine to brødre og sine forældre, Tina og Mogens. Familien har en hektisk hverdag, hvor to karrierer skal forenes med opdragelse af tre vilde knægte.

Rachels forældre har købt hus i Løgumkloster, nu flytter de endelig sammen. må tage afsked med lærere og veninder i skolen og med den præstegård, hun har boet i hele sit liv. Emmas far har lukket butikken og har mere tid til familien end nogensinde før, hvilket passer fint da Emma er blevet storesøster til endnu en lillebror.

Stephanie ser ud til at have fået mere stabilitet i livet. Hendes mors nye mand er blevet løsladt og er nu en del af familielivet, og Stephanies far er flyttet ind i en hyggelig gammel villa med sin kæreste.

Sæson 9: År 2009 på TV 2 (reelt 2008)
År 2008 er året hvor Stephanie fylder 8 år, får endnu en lillebror og besøger sin mormor og morfar på Filippinerne. Rachels mor er begyndt at studere i København og har svært ved at forlige sig med, at hun efter tyve år på arbejdsmarkedet er blevet afhængig af sin mands indtægt.

Emma synes, hun er for stor til at lege med legetøj og sætter sin barndom til salg. Emma klarer skolen bedre end sine forældre, og ingen kan forstå, hvor hun har det fra. I Århus skal Christian på lejrskole for første gang. Han og de andre drenge planlægger at holde fest på værelserne om aftenen de håber, at de også kan lokke pigerne med.

Sæson 10: År 2010 på TV 2 (reelt 2009)
Rachels mor begynder som elev på hendes fars apotek & Stephanies forældre, Christian og Christina, er hver især gået fra deres respektive partnere. I Århus går Christians far, Mogens, ned med stress kun få måneder efter, at Tina nødtvungent tog orlov på grund af netop stress. I vestjylland tager Emmas forældre tre dage på kærestetur til London. Men turen er ikke helt nok til at rette op på ægteskabet.

Sæson 11: År 2011 på TV 2 (reelt 2010)
Rachels forældre er flyttede til Åbenrå hvor Rachels mor er blevet elev på det nye og meget store apotek. Emmas familie får en ny fælles interesse - løbetræning. Christians ambition om altid at være først færdig går ud over kvaliteten af hans skolearbejde. Stephanie flytter fra sin mor og bor fremover hos sin far, og så har Stephanies mor fundet en ny kæreste.

Sæson 12: År 2012 på TV 2 (reelt 2011)
'Årgang 0' børnene er alle fyldt 11 år, og er snart teenagere. Emma er en rigtig drengepige og elsker fodbold. Stephanie drømmer om at være 17 år, for så er der kun ét år til man får kørekort - og så vil hun være lige så gammel som sit store idol Justin Bieber. Imens har hendes far åbnet en tatobutik. Rachel rejser fire uger alene til USA. Hos Christian i Aarhus er det hverdag - blandt andet med oprydning på værelserne.

Tirsdag den 22. januar kl. 20.00 er der sæsonpremiere på den 13. sæson af 'Årgang 0'