Årets sødeste kostume? Vil være "Fie" til fastelavn

16x9

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY

Elsa fra 'Frost'? En indianerpige? Eller måske en læge?

Alle er de oplagte udklædningsmuligheder, når katten skal slås af tønden ved weekendens fastelavnsfester landet over. 

Men niårige Anna Sofie Eriksen fra Skårup på Sydfyn skal ikke være nogle af delene. Hun skal i stedet være "Fie" fra TV 2s seersucces 'Badehotellet'.

Derfor har hun fået sin mormor Lise til at sy hende en fin, fin lyseblå stuepigeuniform med forklæde og hvide blonder – akkurat magen til det sæt, som Rosalinda Mynster, der spiller rollen som Fie, oftest har på i 'Badehotellet'. 

"Fie" er det store idol
Anna Sofie Eriksen er nemlig stor fan af 'Badehotellet' og Fie især. Derfor bestemte hun allerede for over et halvt år siden, at hun ville være den søde stuepige ved årets fastelavnsfester. Det fortæller hendes mor, Christina Jensen, til TV 2.

- "Fie" er lige så stor for Anna Sofie, som Anna og Elsa fra 'Frost' var det for et par år siden. Hun ser virkelig op til hende, og hun kan – på sit eget niveau – identificere sig med Fie og hendes følsomme og hjælpsomme væsen, siger Christina Jensen og fortsætter:

A post shared by Christina Jensen (@chre76) on

- 'Badehotellet' har siden første sæson fyldt rigtig meget i vores familie, og det er blevet en familietradition, at vi alle sammen sidder samlet og ser serien mandag aften. Det er da også den eneste serie, Anna Sofie får lov til at være oppe for at se. Hun er meget fascineret af hele universet med både kostumerne, scenografien og den måde, de taler på, og hun lærer faktisk også noget om dansk historie ved at se serien, siger Christina Jensen.

Leger 'Badehotellet' med veninderne
Flere af handlingsforløbene i 'Badehotellet' kredser om alvorlige problemstillinger som arrangeret ægteskab, utroskab og konkurser, og selvom niårige Anna Sofie ikke forstår emnerne på samme niveau som voksne, danner serien udgangspunkt for flere lærerige samtaler i familien, hvor man taler om, hvordan det hele fungerede "dengang oldefar var dreng."

Læs også: Smag på 'Badehotellet': Her er opskrifterne

Apropos oldefar, så har han de seneste to juleaftener givet sit oldebarn de to første sæsoner af 'Badehotellet' på dvd, og de er siden blevet afspillet flittigt på familiens tv-skærm. Anna Sofie har da også lært mange af replikkerne udenad, og både når hun er alene og er sammen med sine veninder, så leges der også ofte 'Badehotellet' på pigeværelset, hvor de skiftes til at være de forskellige karakterer fra serien. 

Stuepigekostumet, som Anna Sofie altså skal have på til fastelavn i skolen nu på fredag og igen på søndag, er udtænkt af hendes mormor Lise, der er tidligere håndarbejdslærer. De to 'Badehotellet'-fans tog sammen i den lokale stofbutik, hvor Anna Sofie selv udvalgte den helt rigtige lyseblå farve og de fineste blonder. Når kostumet skal på, har hun også – modsat sin mor! – helt styr på alle de mindste detaljer.

A post shared by Christina Jensen (@chre76) on

- Jeg troede, jeg havde sat hendes hår korrekt, men der tog jeg fejl. Anna Sofie ville nemlig have, at det skulle sidde på en helt anden måde, så det lignede Fies frisure mest muligt, siger Christina Jensen med et grin.

Læs også: Rosalinde Mynster: Vild med ny karakter i 'Badehotellet'

Smeltede Rosalindes hjerte
Spørger man den "rigtige" Fie, Rosalinde Mynster, har Anna Sofie og hendes mormor ramt den helt rigtige stil og alle de rigtige detaljer.

- Det er så flot lavet, og det ligner det ægte kostume, jeg har på i 'Badehotellet'. Hun ligner mig virkelig, og det er sjovt at se så lille en pige i et kostume, jeg har haft på så tit. Hun ser megasød ud, og mit hjerte smeltede, da jeg så billedet af hende. Hun må gerne være min lillesøster, siger Rosalinde Mynster til TV 2 og glæder sig over, at Fie kan være rollemodel for piger og unge kvinder.

Ligheden mellem Rosalinde Mynsters
Ligheden mellem Rosalinde Mynsters "Fie" fra 'Badehotellet' og niårige Anna Sofies udgave af "Fie" er absolut slående. Foto: Mike Kollöffel/TV 2 + Privatfoto

- Hun er en stærk kvinde, som i virkeligheden er mere forretningskvinde, end hendes tid tillod det. Hun er en foregangskvinde og et meget empatisk og hårdtarbejdende menneske. Så det er dejligt, at Anna Sofie vil klædes ud som Fie frem for eksempelvis Britney Spears, siger Rosalinde Mynster.

"Fie" bliver i øvrigt ikke alene om at repræsentere 'Badehotellet', når der skal slås katten af tønden og spises fastelavnsboller i Skårup på Sydfyn de kommende dage. En af Anna Sofies veninder skal nemlig være klædt ud som en af de andre køkkenpiger, Edith.

'Badehotellet' sendes hver mandag klokken 20 på TV 2, men husk at du allerede nu kan snigpremieren på det kommende afsnit på TV 2 PLAY.

Her ses de mønstre, som Anna Sofies mormor Lise har lavet
Her ses de mønstre, som Anna Sofies mormor Lise har lavet "Fies" stuepigekostume ud fra. Foto: Privatfoto
Her ses de mønstre, som Anna Sofies mormor Lise har lavet
Her ses de mønstre, som Anna Sofies mormor Lise har lavet "Fies" stuepigekostume ud fra. Foto: Privatfoto

 

Hver mandag aften, når 'Badehotellet' er blevet vist på TV 2, kan du på TV 2 PLAY se snigpremieren på næste uges afsnit.

Her kan du selvfølgelig også se de to første sæsoner af tv-serien.

Se 'Badehotellet' på TV 2 PLAY her.