Årets Danske Hit

16x9
Gilli Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Hit er…

Blak
Blak Foto: Sony

Blak – Nede Mette (Sony)

Pigenavnet Mette har aldrig fået så meget opmærksomhed, siden rapperen Blak i midten af april udsendte nummeret 'Nede Mette'. Singlen blev kort efter det mest afspillede danske nummer i danmarkshistorien med 325.000 daglige streams. Bag aliasset Blak gemmer sig den 27-årige Henrik Blak fra Nakskov. Sammen med sit hold, der kalder sig Flex Music, har han ifølge eget udsagn knoklet de sidste otte-ni år for et gennembrud. Først med sangeren Jimilian og nu med sig selv som front-artist. Rapperen er kommet særdeles godt fra start og er nomineret i kategorien 'Åres Danske Hit' med debuten 'Nede Mette'.   

Brandon Beal
Brandon Beal Foto: Universal

Brandon Beal (feat. Lukas Graham) – Golden (Then We Take The World /Universal)

Den amerikanske artist Brandon Beal har kastet flere ørehængere af sig i Danmark. Mest kendte er singlerne 'Twerk It Like Miley' og 'Golden'. Sidstnævnte er nomineret i kategorien 'Årets Danske Hit' ved dette års DMA. 'Golden' gæstes vokalt af poptenoren Lukas Graham, som leverer sangens hookline knivskarpt. Sangens lyriske essens er, at man skal tro på sine drømme og holde fast i sine mål. Den storslåede musikvideo, der følger med nummeret, skildrer en rørende og personlig livshistorie om Brandon Beals vej til at blive golden i musikbranchen. Missionen lykkedes, for 'Golden' opnåede en førsteplads på den danske trackliste og har rundet over 37 millioner streams på Spotify.

Gilli
Gilli Foto: MXIII/disco:wax

Gilli (feat. MellemFingaMuzik) – C'est la vie (MXIII/disco:wax)

'C'est la vie' er trods den fransksprogede titel et dansk nummer af rapperen Gilli. Singlen er blevet til i samarbejde med MellemFingaMuzik, som medvirker i omkvædet. Singlen beskriver livet for en ung mand, der bliver nødt til at skride til kriminelle handlinger for at overleve i en dansk by. Af ukendte årsager blev singlen lækket i cyberspace fire dage tidligere end annonceret release. Her gik den under navnet 'Elefanthue' og tilbragte fire døgn på diverse streamingsites, før MXIII udgav singlen officielt under navnet 'C'est la vie'.  Singlen blev et stort hit og lå nummer 1 på den danske trackliste to uger i træk..

Mø
Mø Foto: Sony

MØ – Final Song (Sony)

De seneste år har været hæsblæsende for den danske sangerinde MØ. Det er lykkedes hende at blive en af de største danske, internationale successer med Major Lazer-kæmpehittet 'Lean On'. Siden har MØ kunnet skrive en duet med verdensstjernen Justin Bieber på CV'et, og i år er hun nomineret i kategorien 'Årets Danske Hit' med singlen 'Final Song'. Der blev fra starten stillet skarpt ind på singlen fra international side, da den i maj i år havde premiere på BBC Radio 1. 'Final Song' er blevet beskrevet som en tropical house-sang med dancehall-elementer.

Phlake
Phlake Foto: Sony

Phlake – Pregnant (Sony)

Det er gået stærkt for duoen Phlake. Forsanger Mads Bo og producer Jonathan Elkær spillede for under et år siden for blot 80 mennesker i Byhaven ved Pumpehuset i København. I dag har bandet været igennem en forrygende succes og har placeret sig centralt på den danske musikscene med mere end 42 millioner streams på Spotify. Den unge duo fra Albertslund udgav debutalbummet 'Slush Hours', som indeholder den populære single 'Pregnant'. Singlen demonstrerer en vis ironi i lyrikken, idet den beskriver en oprigtig kærlighed til en gravid, mad-elskende kvinde. Singlen er nomineret i kategorien 'Årets Danske Hit'.

Stem på Årets Hit her