Årets Danske Livenavn

16x9
Lukas Graham Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Livenavn er...

 

De Underjordiske
De Underjordiske Foto: Flammekaster Records

De Underjordiske (Flammekaster Records)

I 2015 markerede 'De Underjordiske' sig på den danske rockscene. Allerede inden gruppen hittede med singlen 'Hvis Du Forstod', havde de opbygget et populært live-ry blandt danske rockfans. I sommer spillede bandet koncert på den prestigefyldte Roskilde Festival, og i september udgav de debutalbummet 'Ind I Flammerne', der høstede gode anmeldelser. I forbindelse med udgivelsen inviterede bandet til en skælsættende release-koncert i Cisternerne under Søndermarken. 'De Underjordiske' formår at appellere til den brede skare af rockfans, idet de i høj grad benytter sig af det tidløse trommer/bas/guitar-setup. Gruppen har været med til at puste nyt liv i rockgenren og er derfor nomineret i kategorien 'Årets Danske Livenavn' på baggrund af deres imponerende koncerter.

Lukas Graham
Lukas Graham Foto: Copenhagen Records

Lukas Graham (Copenhagen Records) 

Det danske soulpop-band Lukas Graham skrev i 2013 kontrakt med det store amerikanske selskab Warner Bros. Records, der skulle stå for at få 'hitmaskinen Graham' ud på den internationale scene. Missionen lykkedes med blandt andet singlen '7 Years', som strøg til tops på hitlisterne, og bandets tredje album, der har ligget nummer 1 i både England og Australien. Bandet Lukas Graham har haft et hæsblæsende turné-år og har været på nonstop i diverse talkshows og til koncerter verden over. Den hårdtarbejdende kunstner og hans band er nomineret i kategorien 'Årets Danske Livenavn'.

Nik & Jay
Nik & Jay Foto: Copenhagen Records/Universal

Nik & Jay (Copenhagen Records/Universal)

Nik & Jay er en af Danmarks bedst sælgende popgrupper. Eventyret begyndte for 15 år siden for de to drenge fra Værløse. Lige siden har den erfarne duo formået at holde sig i vælten med udgivelser, der har domineret hitlisterne. Nik & Jay er et gedigent live-act, og senest lagde gruppen de store scener ned på dette års sommertour. Drengene har netop annonceret, at de i foråret 2017 vil tage på en arena-tour, hvor de spiller på de største koncertsteder rundt omkring i landet. Det er en fest uden lige at overvære gruppen live med deres talrige hits fra det efterhånden enorme bagkatalog, og derfor er Nik & Jay nomineret i kategorien 'Årets Danske Livenavn'.

Stem på din favorit til Årets Publikumspris
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
MØ kan skrive en duet med verdensstjernen Justin Bieber på CV'et, og med single-udgivelsen 'Final Song' blev der fra international side stillet skarpt ind fra starten med en premiere på BBC Radio 1 i maj. MØ er derfor i år nomineret i sværvægterkategorien 'Årets Publikumspris'.
Gulddreng
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Gulddreng dukkede i maj op ud af det blå med nummeret 'Model', som blev sommerens uomtvistelige største virale hit. Den opsigtsvækkende sanger har med sin lynkarriere markeret sig så gevaldigt, at han nu er nomineret i kategorien 'Årets Publikumspris'.
Stine Bramsen
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Stine Bramsen har for længst bevist, at hun kan stå på egne ben, siden hun medvirkede i det succesfulde popband Alphabeat. Siden har Bramsen hittet med blandt andet singlerne 'Move Forward' og 'Karma Town'. I år er den populære sangerinde nomineret i kategorien 'Årets Publikumspris'. 
Mads Langer
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Mads Langer er blevet en sværvægter på den danske popmusikscene og har for længst manifesteret sig som en langtidsholdbar popsanger med fem albums bag sig. Mads Langer er en af de mest spillede komponister i Danmark, og ved dette års DMA er den talentfulde sanger og sangskriver nomineret i kategorien 'Årets Publikumspris'.
Christopher
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Christophers musikalske bagkatalog tæller hits som blandt andet 'CPH Girls' og 'Twerk It Like Miley' (med Brandon Beal). I april i år udkom Christophers tredje album, hvorfra 'Tulips' blev et stort hit. Vi får se, om den syngende charmør igen i år kan kalde sig vinder af 'Årets Publikumspris'.
Tak for din stemme!

Vil du overrække prisen til en af de nominerede?
I år har du mulighed for at komme med på scenen, når vi overrækker Årets Publikumspris til DMA. Alt du skal gøre er at poste en video på vores Facebook side, hvori du fortæller os, hvem du har stemt på, hvorfor du mener at vedkommende har fortjent prisen samt hvordan din verden vil være uden denne kunstners musik. (Videoen skal være 15-30 sekunder - husk at holde din telefon vandret, når du filmer)

Vi udvælger én fanvideo for hver af de nominerede og bruger dem, som nomineringsvideoer under showet. De udvalgte fans kommer desuden med på scenen og er du fan af vinderen, er du endda med til at overrække den eftertragtede DMA-statuette.