Årets Danske Musikvideo

16x9
MØ Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Musikvideo er…

Danish Music Awards 2016: Mø er nomineret til Årets Danske Musikvideo

MØ – Final Song (Sony)

Der blev fra starten stillet skarpt ind fra international side, da MØs kæmpehit 'Final Song' i maj havde premiere på BBC Radio 1. Singlen er akkompagneret af en stilren og flot musikvideo, som er instrueret af Tomas Whitmore. Videoen er filmet i Trona Pinnacles og Mono Lake i Californien.  Billederne emmer af storhed og ambition, som matcher sangerindens verdensomspændende karriereeventyr. I videoen svæver MØ rundt i flotte landskaber og får selskab af en håndfuld dansere, hvis bevægelser er tro mod MØs egne eksplosive og udtryksfulde danse-moves. MØ er med videoen nomineret i kategorien 'Årets Danske Musikvideo'. 

Danish Music Awards 2016: S!vas er nomineret til Årets Danske Musikvideo

S!vas (feat. Gilli) – Kun Hinanden (disco:wax/Sony)

Da S!vas annoncerede en releasedato for sit længe ventede debutalbum, 'Familie Før Para', der udkom i februar, blev nyheden fejret med en musikvideo til nummeret 'Kun Hinanden', hvor S!vas får besøg af Gilli. Tonerne i musikken er caribisk-inspirerede, og på billederne optræder Gilli og S!vas hver især i et performance-niveau, mens der krydsklippes til forskellige situationer, som illustrerer en socialrealistisk fortælling om livet på gaden og om et stærkt broderskab mellem venner. Dette venskab er også det stærke tema i teksten. Videoen er instrueret af den dygtige filmmand Fenar Ahmad, som også har instrueret videoen til S!vas' 'Det Gode Liv'. Musikvideoen til 'Kun Hinanden' er nomineret i kategorien 'Årets Danske Musikvideo'.    

Danish Music Awards 2016: Hasan Shah er nomineret til Årets Danske Musikvideo

hasan shah – Tyveri (Grounded/Sony)

Kunstneren hasan shah blev lidt af et viralt fænomen, da han udgav 'Dansk Pop Medley 2014', som opnåede 500.000 visninger på to døgn. Den 21-årige popsanger udgav i august sidste år storhittet 'Tyveri', som han har lavet i samarbejde med rapperen Gilli. Musikvideoen, som fulgte med sangen, markerede sig ved, at navne som Master Fatman, Adam & Noah, Ali Sivandi aka Ali NoStress og Isam B medvirkede. De nævnte optræder alle i videoen, hvor de lip-sync'er omkvædet. Ligesom i tonerne på nummeret er der også i billederne masser af liv, fest og farver, så man næsten ikke kan undgå at lade sig rive med af den gode stemning. Videoen, der er instrueret af Azuz Abou, er nomineret i kategorien 'Årets Danske Musikvideo'.   

Stem på din favorit til Årets Publikumspris
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
MØ kan skrive en duet med verdensstjernen Justin Bieber på CV'et, og med single-udgivelsen 'Final Song' blev der fra international side stillet skarpt ind fra starten med en premiere på BBC Radio 1 i maj. MØ er derfor i år nomineret i sværvægterkategorien 'Årets Publikumspris'.
Gulddreng
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Gulddreng dukkede i maj op ud af det blå med nummeret 'Model', som blev sommerens uomtvistelige største virale hit. Den opsigtsvækkende sanger har med sin lynkarriere markeret sig så gevaldigt, at han nu er nomineret i kategorien 'Årets Publikumspris'.
Stine Bramsen
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Stine Bramsen har for længst bevist, at hun kan stå på egne ben, siden hun medvirkede i det succesfulde popband Alphabeat. Siden har Bramsen hittet med blandt andet singlerne 'Move Forward' og 'Karma Town'. I år er den populære sangerinde nomineret i kategorien 'Årets Publikumspris'. 
Mads Langer
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Mads Langer er blevet en sværvægter på den danske popmusikscene og har for længst manifesteret sig som en langtidsholdbar popsanger med fem albums bag sig. Mads Langer er en af de mest spillede komponister i Danmark, og ved dette års DMA er den talentfulde sanger og sangskriver nomineret i kategorien 'Årets Publikumspris'.
Christopher
Indtast dit navn og e-mail og vælg, hvem du synes, der skal vinde Årets Publikumspris.

Bemærk: Du kan kun stemme én gang.
Christophers musikalske bagkatalog tæller hits som blandt andet 'CPH Girls' og 'Twerk It Like Miley' (med Brandon Beal). I april i år udkom Christophers tredje album, hvorfra 'Tulips' blev et stort hit. Vi får se, om den syngende charmør igen i år kan kalde sig vinder af 'Årets Publikumspris'.
Tak for din stemme!

Vil du overrække prisen til en af de nominerede?
I år har du mulighed for at komme med på scenen, når vi overrækker Årets Publikumspris til DMA. Alt du skal gøre er at poste en video på vores Facebook side, hvori du fortæller os, hvem du har stemt på, hvorfor du mener at vedkommende har fortjent prisen samt hvordan din verden vil være uden denne kunstners musik. (Videoen skal være 15-30 sekunder - husk at holde din telefon vandret, når du filmer)

Vi udvælger én fanvideo for hver af de nominerede og bruger dem, som nomineringsvideoer under showet. De udvalgte fans kommer desuden med på scenen og er du fan af vinderen, er du endda med til at overrække den eftertragtede DMA-statuette.