Årets Danske Popudgivelse

16x9
Phlake Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Popudgivelse er…

Alex Vargas
Alex Vargas Foto: Copenhagen Records/Universal

Alex Vargas – Giving Up The Ghost (Copenhagen Records/Universal)

Den R&B-inspirerede sanger Alex Vargas fik folks opmærksomhed herhjemme med hittet 'Solid Ground', som blev udgivet på Copenhagen Records sidste år. Siden har Vargas fulgt op med EP'en 'Giving Up The Ghost', som både har ligget nummer 1 på den danske og tyske albumchart. Vargas er stadig en relativ ny spire på den danske popscene, men hans musikalske ambitioner går langt tilbage. Allerede som 17-årig rejste Vargas til London og gjorde vellykket karriere med bandet Vagabond. Bandet turnerede England tyndt og har optrådt anerkendte steder som Glastonbury Festival og V Festival. Den talentfulde Vargas er nu for alvor ved at slå sit navn fast herhjemme med en nominering i kategorien 'Årets Danske Popudgivelse' for 'Giving Up The Ghost'. 

Christopher
Christopher Foto: Warner Music Denmark

Christopher – Closer (Warner)

Poptenoren Christopher har fået piger til at dåne på stribe ved sine koncerter. Christophers musikalske bagkatalog tæller hits som blandt andet 'Told You So', 'CPH Girls' og 'Twerk It Like Miley' (med Brandon Beal). I april i år udkom Christophers tredje album, 'Closer', hvorfra 'Tulips' blev et stort hit. Christopher fik desuden masser af opmærksomhed, da han i en udgave af Natholdet optrådte med den uofficielle single 'First Like'. I løbet af sommeren har den 24-årige sanger haft travlt med at turnere og erobre nyt fan-land i Asien, hvor han flere gange har ligget nummer 1 på QQ Charten, som er den kinesiske version af Spotify. Ved DMA i 2014 stak han af med den eftertragtede 'Publikumspris', og i år er han nomineret i flere kategorier blandt andet sværvægterkategorien 'Årets Danske Popudgivelse' for 'Closer'.

Phlake
Phlake Foto: Sony

Phlake – Slush Hours (Sony)

Det er gået stærkt for duoen Phlake. Forsanger Mads Bo og producer Jonathan Elkær spillede for under et år siden for blot 80 mennesker i Byhaven ved Pumpehuset i København. I dag har bandet været igennem en forrygende succes og har placeret sig centralt på den danske musikscene med mere end 42 millioner streams på Spotify. Den unge duo fra Albertslund udgav debutalbummet 'Slush Hours', som foruden de to populære singler 'Pregnant' og 'Angel Zoo' indeholder ti sangtitler, der ifølge duoens eget udsagn består af en god portion rhythm & balls. Bandet er nu nomineret til en DMA i kategorien 'Årets Danske Popudgivelse' for 'Slush Hours'.