Årets Danske Producer

16x9
Jonathan Elkær Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Producer er…

Hennedub
Hennedub Foto: Anders Skovshoved / Then We Take The World

Hennedub for 'Tidligt Op' med Gilli (MXIII/disco:wax)

Den unge producer Hennedub er i år nomineret i kategorien 'Årets Danske Producer' for nummeret 'Tidligt op' med Gilli. Hennedub er et led i den kæde, som har skabt lyden i den nye bølge inden for dansk rap. Det er den dovne, ghettodanske autotunede vokal, der sammen med de hårde, tunge beats udgør signaturen. Singlen 'Tidligt op' blev en kæmpe succes på streams og er til dato oppe på knap 13 millioner afspilninger.   

Jonathan Elkær
Jonathan Elkær Foto: Sony

Jonathan Elkær for 'Slush Hours', 'Pregnant' & 'Angel Zoo' med Phlake (Sony)

Det er gået stærkt for duoen Phlake. Forsanger Mads Bo og producer Jonathan Elkær spillede for under et år siden for blot 80 mennesker i Byhaven ved Pumpehuset i København. I dag har bandet været igennem en forrygende succes og har placeret sig centralt på den danske musikscene med mere end 42 millioner streams på Spotify. Den unge duo fra Albertslund udgav debutalbummet 'Slush Hours', som foruden de to populære singler 'Pregnant' og 'Angel Zoo' indeholder ti sangtitler, der ifølge duoens eget udsagn består af en god portion rhythm & balls. Bandets producer Jonathan Elkær er nu nomineret til en DMA i kategorien 'Årets Danske Producer'. 

Kewan Pádre
Kewan Pádre Foto: MXIII/disco:wax

Kewan Pádre for 'C'est la vie' med Gilli (feat. MellemFingaMuzik) (MXIII/disco:wax)

Den unge producer Kewan Pádre kommer fra en musikalsk familie af kurdisk afstamning. Han begyndte sine musikalske udfoldelser på cello, da han var blot fem år gammel. Som 19-årig var han en af Danmarks bedste på sit instrument og medvirkede i Melodi Grand Prix-stjernen Soluna's orkester. Den unge producer er øjensynligt et musikalsk talent og står bag produktionen på hittet 'C'est la vie' med Gilli (feat. MellemFingaMuzik). Singlen blev et kæmpe hit og lå nummer 1 på den danske trackliste to uger i træk.. Produktionen kvalificerer Kewan Padré til en nominering i kategorien 'Årets Danske Producer'.