Årets Danske Rockudgivelse

16x9
Minds of 99 Foto: TV 2 Danmark

De nominerede i kategorien Årets Danske Rockudgivelse er…

Dizzy Mizz Lizzy
Dizzy Mizz Lizzy Foto: Sony

Dizzy Mizz Lizzy – Forward In Reverse (Sony)

Danmarks rock-nationalklenodie 'Dizzy Mizz Lizzy' er samlet igen. I 2010 blev bandet genoplivet på de store musikscener, og gensynsglæden var stor hos publikum. Nu mener bandet genforeningen alvorligt, og i april ramte deres tredje album, 'Forward in Reverse', gaden efter 20 års udgivelsespause. 'Forward In Reverse' består af 12 rockskæringer pakket ind i den let genkendelige 'Dizzy Mizz Lizzy'-signaturlyd. Tim Christensens melodier er stadig en bærende faktor, men fokus er på samspillet med bassist Martin Nielsen og trommeslager Søren Friis. Albummet åbner med instrumentalnummeret 'Phlying Pharaoh', som er en virtuos demonstration af guitarlir og musikalsk overskud. Tim Christensen vandt den eftertragtede ærespris ved sidste års DMA, og i år bliver han sammen med Dizzi-drengene hædret med en nominering i kategorien 'Årets Danske Rockudgivelse'.

The Minds Of 99
The Minds Of 99 Foto: Discowax

The Minds of 99 – Liber (No3/disco:wax)

The Minds of 99 er blevet et kendt navn på den danske rockscene. Debutalbummet 'The Minds of 99' fra 2015 sikrede bandet en billet til den eftertragtede åbningskoncert på Orange Scene på Roskilde i år. Bandet er nomineret i kategorien 'Årets Danske Rockudgivelse' for andet-albummet 'Liber'. Forsanger Niels Brandt har udtalt, at flere af sangene er skrevet samtidig med sangene på debutalbummet, og 'Liber' lægger sig da også i tydelig forlængelse heraf. 'Liber' høstede masser af anmelderkærlighed med blandt andet 6 stjerner i Politiken. Titlen på albummet er en reference til 'den frie', og albummets tekster kredser om friheden til at være og definere sig selv. 

Volbeat
Volbeat Foto: Universal

Volbeat – Seal The Deal & Let's Boogie (Universal)

Den internationale rocksucces Volbeat udgav i juni deres sjette studiealbum, 'Seal The Deal & Let's Boogie', som er bandets første album efter Anders Kjølholms exit i november sidste år. Udgivelsen er et værk, der har delt vandene blandt den spirende fankultur, som omgiver rockbandet. Inden udgivelsen udkom bandet med singlerne 'The Devil's Bleeding Crown', 'For Evigt' aka. 'The Bliss' og 'Seal The Deal'. Som ekstra teaser inden release havde gruppen etableret en skattejagt på de sociale medier, hvor albumtitlen var gemt i forskellige playlister og på et fanforum. Den kompetente rocksanger Johan Olsen fra Magtens Korridorer medvirker på duetnummeret 'For Evigt', og albummet gæstes i øvrigt af Danko Jones, Rob Sinclair og Jacob Hansen. Udgivelsen er i år nomineret i kategorien 'Årets Danske Rockudgivelse'.