Årets sommerhits - og et par af de gode gamle

Sommeren er over os, og lige fra Skagen til Sunny Beach bliver der danset og sunget med til række hits, der bare stinker af sommer. Radiovært Henrik Milling giver her sine bud på, hvad et godt sommerhit er.

Men hvad gør et godt sommerhit? Ifølge Henrik Milling er der tre undergenrer af sommerhittet.

Stemnings-hittet: Når du hører det, kan du høre bølgerne bruse og palmerne suse på stranden. Du bliver taget med tilbage til ferien. Et af de bedste eksempler er danske Laidback's Sunshine Reggae , der hittede første gang i 1983.

Sommer-party-hittet: Det hit, der bliver spillet igen og igen på diskotekerne på Ibiza eller Sunny Beach. DJ'en sydpå er helt ligeglad med, hvad der er et hit nordpå i Danmark. Han spiller bare det, han synes er fedt. Når de nordeuropæiske turister kommer hjem, beder de den lokale DJ og radiostation om at spille nummeret igen og igen, og på den måde bliver det et hit her, for eksempel Los del Rios Marcarena. Den ville aldrig være kommet på hitlisterne i Nordeuropa, hvis det ikke var for de sydeuropæiske DJs og turisternes insisteren på at høre den igen.

Det uafviselige hit: Det er bare så stinkende godt produceret og har en lidt ny lyd - et såkaldt novelty-hit. Lou Begas Mambo no 5 svinger og fungerer og var noget helt nyt i 1998. Dét er lyden af sommerferie.

Årets ørehængende dansehit

Sommeren er endnu i gang, og først til efteråret kan man helt præcist sige, hvad der var det største sommerhit 2010. Men Henrik Milling tør godt kigge lidt i spåkuglen og komme med sine bud på de sange, der bare er lyden af sommeren 2010. Samplede saxofoner og horn er fællesnævneren for to af de hits, der er populære netop nu.

Den gale australske gruppe Yolanda Be Cool har samplet en gammel fransk melodi. Den hedder nu We no speak American og det svinger.

Belgiske Stromaes hit hedder Alor en dance. Der et nærmest lidt hypnotisk. Langsomt og dovent.

I playeren øverst kan du se de forskellige sommerhits.