Krigsmaling nødvendig for kvinder

16x9

En ud af tre kvinder nægter at forlade hjemmet uden makeup. De vil føle sig lækre og stilfulde _ men ikke for at imponere mændene

En ny engelsk meningsmåling viser, at hver tredje kvinde aldrig ville forlade hjemmet uden at være iført den daglige makeup. Men det er ikke for at imponere det modsatte køn.

De er allerede den skønneste af de to køn, men mange kvinder tror åbenbart at naturen skal have en hjælpende hånd.

For en ud af tre kvinder kunne aldrig drømme om at gå ud af deres dør uden en lille smule makeup. Det viser en meningsmåling, som den engelske TV-shopping kanal QVC har lavet.

Ifølge tv-kanalen er det nemlig et af kvindernes værste mareridt at møde verden uden at have deres 'ansigt på'.

Men det er åbenbart ikke for at imponere mændene, at kvinder føler, at de bliver nødt til at tage sig bedst ud. For mere end en tredjedel af de adspurgte kvinder siger, at de går mere op i at se godt ud over for andre kvinder - ikke for at tiltrække mændene.

Kvinder er ikke forfængelige
Og det tegner et billede af, at kvinder ikke går op i makeup på grund af forfængelighed, men for at give sig selv et selvtillidsboost. Det mener den danske stylist og coach Tini Owild.

"Når du selv føler, at du er lækker, møder du også verden med den følelse. Selvtilliden får et boost, når man får den lækkerhedsfølelse ved at gå op i ens styling. Og for nogle kvinder betyder styling kun tøj, men for andre gælder det også makeuppen," siger Tini Owild til tv2.dk.

Den ydre påklædning påvirker derfor den indre følelse. Det bliver bakket op af den engelske psykolog Dr. Linda Papadopoulos.

"Jeg tror, at smuk hud er lig med sund hud, og hvordan vi føler, er uløseligt knyttet til, hvordan vi ser ud.
Hvis du føler, at du ser godt ud, så det giver dig et langt mere positivt syn på livet," siger Linda Papadopoulos til The Dailymail.

Gælder også for tøj og accesories
Ifølge Tini Owild er det ikke kun makeup, som kvinder går med for ikke at tabe ansigt over for andre kvinder. Det gælder også tøj. Men det stopper ikke her.

Ifølge forskningsadjunkt Erik Hansen-Hansen fra Danmarks Designskole og Center for Designforskning gælder det også, når det kommer til valget af tasker og accessories.

En mode-taske af det rigtige mærke får kvinden til at føle sig som kvinde - men får hende ikke til at virke mere sexet på mændene.

"Når kvinder går med logo-tasker, henvender de sig mere til andre kvinder end til mænd," konstaterer Erik Hansen-Hansen overfor Videnskab.dk.

Han mener, at en taske symboliserer, at kvinden har status, fordi taskerne bliver forbundet med noget luksuriøst og dyrt og de viser, at man er noget særligt.

Tænker på deres udseende ni gange dagligt
Den engelske meningsmåling viser også, hvor meget kvinder rent faktisk tænker på deres udseende i løbet af en dag.

I gennemsnit tænker kvinderne på deres udseende ni gange om dagen. Og omkring 30 procent indrømmer, at deres skønhed er det sidste de tænker på, inden de går i seng.

Stylist Tini Owild forstår godt kvindernes tankegang og deres måske bekymring over deres udseende. Hun kunne heller aldrig finde på at møde verden uden i det mindste en smule mascara eller lipgloss.

"Jeg føler mig bedre tilpas, og det bør man også have lov til. Alle kvinder kan få følelsen af lækkerhed, man skal bare finde sit eget indre billede af, hvad det betyder og ikke, hvad andre siger, at lækker er. For der er altid nogen der vil være højere, tyndere, have fyldigere hår og så videre. Man skal tænke 'hvad kan JEG gøre for at få den følelse', og her betyder makeup altså meget," siger stylisten til tv2.dk.