Mashos mor græd på tv: Jeg græmmer mig

Tårerne trillede stille ned af kinderne på Mashos mor fra den stærke dokumentar 'Adoptionens pris' da hun besøgte Go' Morgen Danmark

Parret er gennem de seneste døgn blevet lagt for had blandt danskerne, efter at have medvirket i dokumentaren "Adoptionens pris", der gennem to år skildrer adoptionen af to etiopiske børn, og de store problemer, det efterfølgende har affødt med storesøster Masho.

"Jeg græmmer mig over at se det her, og jeg kan godt forstå, at folk synes jeg er slem og uegnede som forældre, efter at have set filmen," siger en grædende Henriette Vedsegaard-Jensen under interviewet.

Et af de mest omdiskuterede episoder i Katrine W. Kjærs dokumentar er når en beskikket psykolog fra Holbæk kommune giver et råd om at være reserveret over for Masho.

Men det smerter Henriette og Gert Vedsegaard-Jensen at gense det på skærmen.

"Vi er blevet rådet til at gøre forskellige ting, og jeg er godt klar over, at det ikke er en smuk side, der bliver vist af mig. Jeg elsker mine børn, og jeg ved Roba (lillebror til Masho, red.) har det godt. Vi ville ønske, at vi var fire hjemme i vores hus," siger Henriette Vedsegaard-Jensen.

Parret har siden filmen blev vist første gang mandag aften levet i skjul. De er flyttet i sommerhus og er sygemeldt fra arbejde. Alligevel har de ikke fortrudt deres deltagelse i dokumentaren.

"Vi vil gerne være med til at levere et vigtigt budskab om adoption i Danmark. De her børn har brug for ekstra støtte når de kommer til Danmark. Når der bliver bedt om hjælp skal den komme. Vi håber, at vi kan hive det op på et højere plan, så det ikke sker for andre," siger parret

"Vi gjorde alt hvad vi kunne, men vi fik ikke den hjælp vi skulle," siger Gert Vedsegaard-Jensen.