Blake Carrington fylder 90

16x9

Solbrændt, gråhåret og elegant. Patriarken og oliemagnaten Blake Carrington tonede frem på tv-skærmene i 1980'erne, og i otte år spillede den amerikanske skuespiller John Forsythe, der fylder 90 år i morgen, overhovedet for den velhavende Denver-familie i serien "Dollars".

En serie, som millioner af seere verden over fulgte, og hvor mord, grådighed, begær var en del af hverdagen. Vi følte med Blake Carrington, når han fortvivlet råbte til sin kone: "Damn it, Krystle, we are drifting apart", og når hans intrigante ex-kone Alexis igen og igen snød og bedrog ham.

Alt sammen optaget i en overdådig atomsfære af fantastiske dekorationer og kostumer.

John Forsythe vandt to Golden Globe Awards som bedste skuespiller for sin rolle i serien, der sluttede i 1989 - efter ni sæsoner. Forsythe er den eneste skuespiller, der var med i alle seriens 220 afsnit.

Det egentlige gennembrud for John Forsythe kom i 1976, da han fik rollen som den mystiske millionær og privatdetektiv Charles Townsend, hvis stemme vi kun hørte i telefonen, men aldrig så i tv-serien "Charlie's Angels". Han gentog rollen som Charlie i filmversionen fra 2002 og i efterfølgeren i 2003. Derefter trak han sig tilbage.

Karrieren startede tilbage i 1957 med tv-serien "Bachelor Father", der blev vist i USA frem til 1962. Ud over tv-serierne har John Forsythe medvirket i en lang række film./ritzau