Burhan G klar med nyt album på dansk

16x9

Når Burhan G fredag aften går på Musikhusets store scene på årets Spot Festival i Århus, bliver det blandt andet med nyt materiale på setlisten - sunget på dansk!

Burhan G der i september sidste år udsendte albummet "Breakout", følger nu op på succesen, der både fik femstjernede anmeldelser og scorede en guldplade på singlehittet, "Who Is He".

Det kommende album bliver dog skrevet og sunget på dansk.

Burhan G har længe haft et stort ønske om at kunne udtrykke sig på sit modersmål. Sangeren, der ligesom størstedelen i dette land, er vokset op til lyden af Kim Larsen, Anne Linnet og Sanne Salomonsen, vil på sit danske projekt forsøge at blande sit eget urbane udtryk med den mere traditionelle danske poplyd, og han lægger ikke skjul på, at inspirationen er hentet fra nogle af 80'ernes store popplader.

Første single fra den kommende endnu navnløse danske plade fra Burhan G hedder "Kun Dig", og lander i disse dage på landets radiostationer.

Nummeret er skrevet af Burhan G sammen med kormakkeren, Claus Seest. Burhan har ligeledes selv stået for produktionen i et samarbejde med sin co-pilot, Majid, og Outlandish produceren Saqib.

Udover at bruge den forestående sommer på at færdiggøre den nye plade, tager Burhan G sit band med få en imponerende sommertour, der blandt andet inkluderer Spot Festivalen i Århus, Skive Beach Party, Roskilde Festivalen, Skanderborg Festivalen og ikke mindst sommerens Grøn Koncert tour, der starter i Esbjerg den 17. juli og slutter i København den 27. juli.