Planter går i biffen!

De færreste kan vel forestille sig en film uden planter, men der er aldrig lavet en film, planterne selv kan se - før nu.

På et kunstgalleri i New York er syv store stueplanter kommet en tur i biffen. De ser rejsedokumentaren "Strange Skies", der er indspillet specielt til dem.

Manden bag projektet er konceptkunstneren Jonathon Keats, som har filmet en idyllisk italiensk himmel i flere måneder og klippet optagelserne sammen til seks minutter uden lyd.

Planterne har de forløbne syv uger stået pænt på rækker foran et lærred og nydt resultatet.

Deres reaktioner er umulige at få øje på, måske bortset fra et markant bladtab hos en ficus.

Keats erkender, at han ikke kan hamle op med James Cameron og "Avatar", men filmen holder dog planterne i live. Den afgiver nemlig lys nok til, at fotosyntesen kan foregå.

"Det gik op for mig, at der er mange flere planter end mennesker, så der er jo et stort publikum, studier som Disney og MGM ikke betjener", bemærker kunstneren.

Galleriets menneskegæster kan følge med fra et par bænke. Når planterne har fået nok af den italienske himmel, vil Keats skabe en restaurant for planter på et museum i Californien og han planlægger desuden at lave noget for et andet overset segment - i form af lærebøger for bakterier.