Rustne Roxette flopper i skoven

16x9

De gamle hitmagere i svenske Roxette fremstod rustne og uddaterede

De gamle hitmagere i svenske Roxette fremstod rustne og uddaterede i Skanderborg.

Vi fik selvfølgelig dem allesammen - "The Look", "Listen To Your Heart", "Dressed For Success", "Joyride, "How Do You Do", "It Must Have Been Love", "Sleeping In My Car", "Wish I Could Fly", og hvad de ellers hedder de mange monsterhits som de noget nær ultimative popsnedkere i Roxette spyttede ud i imponerende stride strømme i årene omkring 1990.

Alligevel blev det aldrig en festlig finale, da duoen bestående af Marie Fredriksson og Per Gessle - naturligvis bakket op af et backingband denne søndag aften - lukkede og slukkede årets Skanderborg Festival. Faktisk blev det snarere en trist og skuffende og ærgerlig oplevelse, hvor eneste forsonende omstændighed var, at Roxette da i det mindste og som nævnt leverede de obligatoriske hits.

Marie Fredriksson en katastrofe
Allermest graverende var det faktum, at den som altid blonde og korthårede Marie Fredriksson var en katastrofe - hun sang i bedste fald utilstrækkeligt og lettere falsk, men havde reelt umådelig svært ved at nå tonerne, lige som hun alt for hyppigt faldt helt ud af lydbilledet. Det var tåkrummende pinligt og stygt for duoens eftermæle. Hertil skal nævnes, at Fredriksson i efteråret 2002 blev ramt af en svulst i hjernen og siden har været mærket af sygdomsforløbet (tilføjet mandag den 9. august klokken 07:26, red.).

Hertil kom, at udtrykket ret gennemgående var mudret og kluntet, og at Roxette på skuffende vis ikke havde medbragt et bare lidt spektakulært sceneshow, men forsøgte at afrunde festen med et fuldstændig ordinært line-up og show. Her var ingen spændende visuelle effekter, dansere eller andet, der kunne have hjulpet det netop hjælpeløse show på vej.

Ak, det var en bedrøvelig forestilling, der heller ikke just nød godt af Marie Fredrikssons meget statiske fremtoning, men som dog undveg det helt miserable takket være et okay spillende band og en endog særdeles afgørende korsangerinde, der ofte trådte til og sikrede Roxette mod skibbrud.