Så meget forbrænder man ved et museklik

16x9

Hvis du har et arbejde, hvor du er lænket til et skrivebord kan det være svært at finde tid til motion. Men selv de mest trivielle ting er faktisk noget man forbrænder kalorier på. Du skal nok bare ikke forvente at du er et par musetast fra den perfekte figur.

Flere og flere jobs kræver at du taster dagen væk ved tastaturet, men selv den noget simple begivenhed det er, at bruge museknappen forbrænder faktisk noget.

I en ny japansk bog har forfatterne fundet frem til hvor mange kalorier man forbrænder ved diverse aktiviteter. I bogen er ét enkelt museklik for en gennemsnits pegefinger omregnet til 1,4 kalorier. Ens daglige kalorie indtag ligger på 2.000.000 kalorier, eller 2.000 kilokalorier, så der skal rimelig mange klik til, før man med rette kan sige at man har gjort dagens gode gerning.

Tv-kiggeri forbrænder 68 kalorier i timen

Du forbrænder kalorier, selvom du laver absolut ingenting. Dit BMR (Basal Metabolic Rate) tal fortæller hvor mange kalorier du forbrænder ved ikke at udrette noget som helst. Det er den energi du bruger for at holde gang i dine organer.

BMR-tallet varierer på baggrund af køn, alder, vægt og højde. Andre faktorer, som aktivitetsniveau spiller også ind, så tallet er et estimat. En 30-årig mand på 70 kg, med en højde på 180 cm forbruger 68 kalorier i timen, når han sidder stille og ser fjernsyn.

Man forbrænder altså kalorier ved selv de mindste aktiviteter. Du skal dog ikke forvente at de par timer du bruger på at spille Diablo om dagen kan erstatte en god, frisk gåtur.

Kilde: rocketnews24 og healthstatus.com