Crowe værner om Krokodillemandens minde

16x9

Den australske regering vil tillade minedrift i et naturreservat, der er oprettet til minde om krokodillejægeren Steve Irwin, og det forsøger Russell Crowe at forhindre. Han er rasende over, at den oprindelige hyldest til vennen bliver spoleret på denne måde.

Efter Irwins død i 2006 fredede politikerne 130.000 hektar vild natur i den tropiske delstat Queensland til minde om den folkekære økokriger og det harmer Crowe, at aluminiumsproducenten Cape Alumina nu skal have lov til at udvinde råstoffer.

Der bliver oven i købet tale om såkaldt strip-mining, der er specielt ødelæggende for miljøet, idet overfladejorden fjernes, så der efterlades store ar i landskabet.

Crowe gør sit yderste for at forhindre, at koncernen får lov at rykke ind i Steve Irwin Wildlife Reserve. "Det vådområde virker som vandfilter og her lever dyre- og plantearter, der ikke findes andre steder", siger skuespilleren og forklarer: "Vandet løber ud i Wenlock River, der rummer mere dyreliv end nogen anden ferskvandsflod i hele landet. Her er både savtandede hajer og sjældne krokodiller".

"Gladiator"-stjernen gør for tiden reklame for sin nye film "State of Play" og udnytter de mange møder med pressen til at tale om Irwins naturpark.

Han er også blandt initiativtagerne til underskriftindsamlingen Save Steve's Place, som 118.000 mennesker allerede har sat deres navn under på nettet. "Find den hjemmeside og skriv jer på. Steve fortjener at blive hædret og respekteret. Han var et fantastisk menneske, som brændte for naturbevarelse", slutter Crowe.