Kæmper for at fastholde venskaber

16x9

Michael Falch fejrer sit 30 års jubilæum som professionel musiker

Michael Falch fejrer sit 30 års jubilæum som professionel musiker med udgivelsen af "Hele Vejen - 1980-2010".

"Jeg udgav i januar mit 'folky' album "Fodspor I Havet" og kunne da konstatere, at det var blevet år 2010. Selvom jeg var elendig i regning i skolen, kunne jeg pludselig godt se, at der var en vis harmonisk talmæssig sammenhæng med mit debutår, 1980," forklarer Michael Falch lunt og fortsætter:

"Det måtte være 20 år, tænkte jeg. Så regnede jeg efter, og det viste sig sandelig, at der var gået ikke mindre end 30 år. Det måtte fejres med albummet "Hele Vejen", selv om to udgivelser på et år er i overkanten."

Et sug i mellemgulvet
Han er efterhånden kommet sig over det chok, det var at opdage, at der pludselig var gået 30 år, siden han og Malurt albumdebuterede med "Kold Krig".

"Jeg har snart vænnet mig til at være blevet ældre. Men først giver det da lige et sug i mellemgulvet sådan konkret at få smidt i hovedet, at man har været på scenen i tre årtier og over 3.500 koncerter," lyder det fra Michael Falch, der fortsætter:

"Meningen var i 1980, at jeg bare skulle prøve rockscenen i et halvt år. Jeg manglede kun specialet på danskstudiet på Københavns Universitet, da jeg tog et halvt års orlov for at prøve lykken. Der gik lige 30 år."

Slut med anekdotisk vanvid
"Hele Vejen - 1980-2010" er sammensat af både gamle og helt nye numre, og de er indspillet med hjælp fra Boat Man Love og DR Underholdningsorkestret. I coveret finder man en lang række anekdoter.

"Da jeg for et par år siden medvirkede i filmen "Applaus" med Paprika Steen, bemærkede instruktøren, den fremragende Martin Zandvliet, at jeg havde en anekdote til alt mellem himmel og jord. Det skræmte mig virkelig," husker Michael Falch og fortsætter:

"Det er jo et gammelmandssyndrom. Folk, der knævrer løs uanset hvilke associationer, der melder sig. Sådan én måtte jeg ikke blive, så jeg besluttede, at der til "Hele Vejen" skulle vedlægges en lille bog med anekdoter bag sangene. Og det skulle så være et punktum for mit tilsyneladende anekdotiske vanvid."

Overdreven dyrker af vedholdenhed
I coveret takker sangeren og sangskriveren også en række trofaste støtter. Venner betyder meget for Michael Falch.

"De fleste af os må nok se i øjnene, at vi mister mange relationer undervejs i vores liv," konstaterer han og fortsætter:

"Jeg tror nok, at jeg mere end så mange andre har følt behov for at kæmpe for mine venskaber, fordi jeg som dreng flyttede så meget omkring. På grund af det omflakkende liv blev jeg måske en overdreven dyrker af vedholdenhed."