Sebastian mistede sin mor til kræft: Jeg vil ikke bruge mit liv på frygt

”Du er ikke alene, der er en der følger dig”, sådan lyder starten på omkvædet af Sebastians populære sang ’Du er ikke alene’.

Og lige præcis dén tekst rundede mandagens ’Toppen af poppen knækker cancer’-program af på smukkeste vis. Det var nemlig ikke et hvilket som helst publikum, der sad i salen og hørte en række tidligere ’Toppen af poppen'-kunstnere spille.

På tilskuerrækkerne sad tidligere og nuværende kræftramte, som havde medbragt ansatte fra det danske sundhedsvæsen, der har gjort en særlig forskel for netop dem, med til koncerten.

Sebastians mor døde af kræft

Blandt kunstnerne, der optrådte til fordel for Knæk Cancer, var tidligere Toppen af poppen-deltagere som Poul Krebs, Søs Fenger, Lars H.U.G. og Sebastian, der fik lov til at runde hele koncerten af med nummeret ’Du er ikke alene’, som publikum i dén grad sang med på.

Du kan se alle sangene fra 'Knæk Cancer Toppen af poppen' her. 

Ligesom mange andre danskere har sangeren og sangskriveren Sebastian selv haft kræft helt tæt inde på livet.

- Jeg har en personlig oplevelse med kræft, fordi min mor døde af kræft, da jeg var halvandet år gammel. På det tidspunkt vidste man ikke så meget om det, og jeg ved ikke, hvilken type kræft hun døde af, fortalte han TV 2, da vi mødte ham backstage inden koncerten. 

Vil ikke bruge sit liv på frygt

Den 66-årige, folkekære sanger fortæller, at morens sygdom og død naturligvis har påvirket hans liv, men han har helt bevidst besluttet sig for ikke at bruge sin tid på at bekymre sig om, at han måske selv en dag skulle blive ramt af kræft. 

- Jeg vil ikke bruge mit liv på at frygte kræft. Hvis man skulle være så uheldig at få sygdommen, så tager den jo alligevel al ens fokus, når det sker. Jeg går ikke rundt og er bange for det, men jeg tænker da på det engang imellem, erkender han.

Sebastian fortæller, at han ikke støtter hvad som helst, men at lige netop Knæk Cancer giver god mening for ham.