Trods uhelbredelig sygdom strålede hun på scenen: - Det var kæmpestort

Det var en meget rørende oplevelse, da 43-årige Henriette Løve vandt dansedysten i særudgaven af 'Vild med dans'.

Uhelbredelig syg og mor til fire. 

Henriette Løve er en af de tre personer, der var blevet udvalgt til at danse i særudgaven af ’Vild med dans’, og hun høstede sammenlagt flest stemmer af dommere og seere under indsamlingsshowet til fordel for Kræftens Bekæmpelse. 

- Det var kæmpestort, sagde den rørte nydanser på scenen. 

Da Vært Sarah Grünewald spurgte Henriette, om hun får lyst til at danse mere fremover, så var svaret ja:

- Jeg har overtalt min mand til at give it a go.

Her til aften dansede tre helt almindelige mennesker, der hver især har haft kræft inde på livet, med hver deres 'Vild med dans'-veteran som træner. Henriette Løve dansede med den professionelle danser Steen Lund. 

- Det var en fornøjelse at se dig danse. Du fortalte, du havde grædt tre gange, men der er ingen tårer her - for du er en fighter, sagde dommer Anne Laxholm efter parrets dans, hvor duoen fik fire ottetaller af dommerne. 

Læs mere om alle tre par herunder: 

Helge og Marianne

. Video: Søren Pors Grundahl

Helge Koch Jensen fik som 29-årig konstateret testikelkræft, men opdagede det hurtigt i forløbet og slap med en operation. Men bare et år efter blev hans mor ramt af lungekræft, der bredte sig til lymferne. Hun døde under to år efter, 56 år gammel. 

Helge dansede med de dobbelte 'Vild med dans'-vinder, Marianne Eihilt. Hun førte Robert Hansen og Joachim B. Olsen til sejr i 2007 og 2008, men har ikke været med i dansekonkurrencen som professionel danser siden 2011. 

Læs Helges historie her.

Prudence og René

. Video: Søren Pors Grundahl

Prudence Davis kender til kræften på et helt nært hold. Hendes mand Jonas fik sidste år konstateret lymfekræft, og Prudence har støttet ham gennem hele forløbet med strålebehandling og kemo. I år blev Jonas syg igen, denne gang med en sjælden form for kronisk kræft, og det unge par venter nu på en donor til en knoglemarvstransplantation. 

René Christensen er en af de helt tidlige 'Vild med dans'-stjerner. I løbet af de fire første sæsoner sled han dansegulvet sammen med blandt andet håndboldstjernen Marianne Flormann.

Læs Prudence og Jonas' her.

Henriette og Steen

. Video: Søren Pors Grundahl

Henriette fik i 2015 konstateret brystkræft, der har bredt sig til flere steder i kroppen. Lægerne har erklæret hende for uhelbredeligt syg, men Henriette har gennem hele forløbet bevaret sit positive sind. Hun er mor til fire drenge. 

Steen Lund var med i 'Vild med dans' i sæson to, tre og fire. Han kom blandt andet på en flot andenplads med skuespiller Vicki Berlin.

Læs Henriettes historie her.