Tre generationer af sejlere: Nordkaperen og Havana stikker til søs på dit tv

Se snigpremiere på sæson 3 af 'Kurs mod fjerne kyster' på TV 2 PLAY.

De næste mange uger kan du drømme dig væk til varmere himmelstrøg i selskab med farfar Troels Kløvedal, far Mikkel Beha Erichsen og børnebørnene Emil og Theis Midé Erichsen.

Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet Havana i Fransk Polynesien, hvor hans to sønner Theis og Emil er i færd med en tre år lang jordomsejling, der indtil nu har ført dem over Atlanten, gennem Panama-kanalen og tværs over Stillehavet, hvor de nu befinder sig og bliver genforenet med Mikkel efter otte måneders adskillelse.

Kløvedal: Man skal værdsætte livsglæden
Troels Kløvedal er for første gang i lang tid også på togt med Nordkaperen. Han er i det græske øhav, hvor han får en stor drøm opfyldt, når han sejler i kølvandet på den gamle sagnomspundne helt Odysseus. 

Selvom begge familiens skibe er til søs med tre generationer, er det ikke glæden over at have videregivet sejlerglæden, som Troels Kløvedal er mest stolt af.

- Sejlerglæden er det mindste. Det, jeg har givet Mikkel, og som Mikkel har givet mine børnebørn, er først og fremmest en bevidsthed om, at man er elsket. At man føler sig velkommen i verden. Derefter; at der skal filosoferes! At man hele tiden ser sig i spejlet og tænker over, hvor besynderlig tilværelsen er, og hvor enestående det er, at man overhovedet er her. Altså at man lever et antal år, og dem skal man bruge godt og hensynsfuldt, inden det ender med et par meter jord over kistelåget. At tilværelsen er spændende, og at man værdsætter og husker livsglæden, siger Troels Kløvedal.

Noget andet, som Troels Kløvedal også har givet videre, er dykkerkompressoren fra Nordkaperen. Efter 30 år ombord på den gamle søfarers skib, blev den overdraget til børnebørnene, som nu har den med på jordomsejlingen. Men dykkerkompressoren vil ikke helt som Theis vil. Se selv i klippet nedenfor.

Spektakulære dyk og vilde vulkaner
Selvom Nordkaperen ikke længere har nogen dykkerkompressor, er skibet på togt i Grækenland. Her tager Troels Kløvedal dig med rundt på de græske øer, hvor han beretter om de myter og sagn, som knytter sig til området.  

Og den gamle søfarers søn er også i det historiske hjørne. Mikkel Beha Erichsen og resten af besætningen på Havana sætter blandt andet kurs mod øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty fandt skjul. På øen, som er meget svært tilgængelig, lever nogle af deres efterkommere stadig. Et andet historisk vingesus får familien Beha ind under huden, da de dykker ned på et gammelt vrag fra Anden Verdenskrig. Dykket viser sig at blive et helt særligt ét af slagsen, da de også rammes af et jordskælv under vandet.

Familien får i det hele taget meget mere berøring med naturens vilde kræfter i sæson 3 af 'Kurs mod fjerne kyster', hvor de kommer tæt på ildspyende vulkaner, pukkelhvaler og global opvarmning.

- I denne sæson kommer vi virkelig til at leve op til programmets titel! Vi kommer helt derud, hvor mændene stadig går rundt iført penisfutteraler, og hvor pukkelhvaler dykker rundt om Havana, fortæller Mikkel Beha Erichsen, som selvfølgelig også selv får lov at dykke ned i den utrolige undersøiske verden. 

'Kurs mod fjerne kyster' sendes tirsdag klokken 20 på TV 2, mens 'Nordkaperen i Grækenland' tager over klokken 21 på TV 2 FRI.

Sæson 3: Kurs mod fjerne kyster

Mikkel Beha Erichsens sønner, Theis og Emil, er taget ud på en tre år lang jordomsejling i familiens sejlskib Havana. De begynder nu på rejsens anden halvdel i Fransk Polynesien, hvor Mikkel Beha Erichsen påmønstrer skibet.

Havana er efterhånden blevet slidt, så familien sætter kurs mod Tahiti, hvor båden skal på land og gøres klar til sidste halvdel af rejsen. Derefter fortsætter turen i Stillehavet til historiske steder. Familien går i land på øen Pitcairn, hvor mytteristerne fra Bounty søgte skjul. Undervands bliver de på et dyk klogere på 2. Verdenskrig. Og ovenvande kommer de tættere på Stillehavs-befolkningen.

Det hele finder sted på TV 2 tirsdag klokken 20 eller på TV 2 PLAY.

Følg med på Facebook

Knap 188.000 danskere har allerede vendt tommelfingeren opad til 'Kurs mod fjerne kyster'. Du kan gøre det samme på den officielle Facebook-side her