Risotto med stegt kylling og salat

16x9

Tilberedning

Kylling:
Skær kyllingen i mindre stykker med ben og skind (bryst, vinger, underlår og overlår). Krydr dem godt med salt og peber over det hele. Gnid også timian og citronskal ind i kødet. Læg dem herefter på en varm pande med lidt olie og steg dem ved svag varme, indtil de bliver gennemstegte. Vend kyllingstykkerne undervejs og vip eventuelt også en lille sjat vand ved, efter de er blevet brunet godt, og ind­kog derefter dette totalt, så skindet igen bliver sprødt.

Salat:
Vask og dryp salaterne godt af. Pluk dem i mindre stykker og kom i en skål.

Pisk citronsaft og sennep sammen og pisk derefter olivenolie i lidt efter lidt. Krydr med salt og peber. Vend dressingen ud over salaten og kom krydderurterne i.

Risotto:
Varm hvidvin og bouillon op i hver sin gryde.

Kom en bredbundet gryde på varmen og hæld lidt olie og finthakkede løg i. Rist dem blanke, uden at de tager farve. Kom risene i gryden og rist også dem, så de bliver varme og blanke. Begynd at tilsætte hvidvinen lidt efter lidt, så den hele tiden bliver suget op af risene, mens der røres konstant i grøden. Herefter tilsættes bouillon, som også røres i.

Tilføj mascarpone og lidt af smørret samt parmesanost i og krydr med salt og peber. Rør kraftigt, så der risottoen bliver glat og får cremet konsistens.

Efter 5-6 minutter tilsættes resten af smørret og eventuelt lidt mere bouil­lon, så risottoen bliver flyende.

Servering:
Kom en god portion risotto på hver tallerken og læg lidt stegt kylling ved siden af. Top med salat og drys til sidst friske ramsløg ud over kyllingen og server straks derefter.