Poul Krebs: Jeg har kun få nære venner i musikbranchen

16x9
Poul Krebs er glad for at få et tættere forhold til sine seks musikalske kolleger fra 'Toppen af poppen'. Foto: Per Janus Strange/TV 2

Poul Krebs bliver kuldret, hvis han ikke har folk omkring sig, men de rigtig nære bekendtskaber får han ikke igennem musikkens verden.

Se ’Toppen af poppen’ på TV 2 PLAY

Poul Krebs er med sine 58 år og mere end en million solgte albums den suverænt mest erfarne musiker af de syv deltagere i årets ’Toppen af poppen’.

Han har været i musikbranchen siden 1979, hvor han udgav sit første album ’Efter stormen’. Det var i øvrigt samme år, som en anden af deltagerne, Clemens, blev født, mens der hverken var tænkt på Wafande eller Barbara Moleko endnu.

Krebs er en rutineret herre, når man taler musik.
Krebs er en rutineret herre, når man taler musik. Foto: Per Janus Strange/TV 2

Men selvom Krebs er en rutineret herre, der har oplevet lidt af hvert i sin lange karriere, så giver det ham alligevel meget at være med i et program som ’Toppen af poppen’.

- Jeg tilhører jo en generation af musikere, som har fået sine ting til at køre på et tidspunkt for længe siden, og så kommer vi til at køre nogle parallelløb, hvor vi mødes en gang imellem til nogle festivaller. Men vi når jo aldrig rigtig at fordybe os i hinanden, når vi mødes backstage.

Læs også: Walter om Krebs’ fortolkning af sin sang: Det er snyd!

- Jeg når aldrig rigtig at lære folk rigtigt at kende. Jeg har nogle få nære venner i musikken, men ellers er det oftest bare på et vist niveau, hvor man siger hej og sludrer. Så det er rigtigt rart at lære de her seks personer at kende. Og jeg tror, vi kommer til at mødes på en helt anden måde derude, fordi vi har oplevet det her sammen, siger Poul Krebs.

De syv nye venner.
De syv nye venner. Foto: Per Janus Strange/TV 2

Den erfarne sanger kendte da heller ikke ret mange af de øvrige deltagere før programmet. Han havde mødt Rasmus Walter et par gange, ligesom han løbende er stødt ind i Anne Dorte Michelsen og Jørgen Klubien, som er fra samme generation som han selv. Men det var netop derfor, Poul Krebs gerne ville være med denne gang.

- Jeg sagde ja til ’Toppen af poppen’, fordi jeg hørte, hvad holdet var. Det var spændende for mig, fordi jeg ikke kendte ret mange af dem.

Læs også: Krebs: Wafandes historie var hele Toppen af poppen værd

- Jeg har sagt nej tak til en hel masse forskelligt tv, jeg er blevet tilbudt. Men det gør jeg mest, fordi jeg synes, det er noget, jeg ikke ret god til. Hvis jeg føler, at jeg bliver forlegen ved et selskab, eller at jeg ikke kan bidrage med noget, så siger jeg nej tak.

Poul Krebs har vist, at han virkelig har noget at byde på i 'Toppen af poppen'.
Poul Krebs har vist, at han virkelig har noget at byde på i 'Toppen af poppen'. Foto: Per Janus Strange/TV 2

- Derfor tog det da også lidt tid for mig at komme ind i det her. Når man har lært hinanden at kende, er man den, man er overfor hinanden, siger Krebs.

Læs også: Clemens: Krebs var næsvis overfor min musik i Toppen af poppen

Og det tog ikke ret lang tid at lære Wafande, Clemens, Barbara Moleko, Anne Dorte Michelsen, Jørgen Klubien og Rasmus Walter at kende – eller for de tre sidstnævnte bedre at kende. For netop setuppet på programmet, hvor de syv deltagere bor tæt sammen er et plus i den retning – og et minus i en anden retning.

- Det er ekstremt intenst, og somme tider har man jo behov for at være alene. Men jeg løber en tur om morgenen eller går en tur, når jeg har fri. Jeg synes, folk er virkelig søde. Og vi har en rigtig god stemning, det er næsten som en lejrskole. Det tog lige et par dage at finde ind i det og finde min plads, men det endte godt, smiler sangeren.

Der har været rigtig god stemning hele vejen under optagelserne på Bornholm.
Der har været rigtig god stemning hele vejen under optagelserne på Bornholm. Foto: Per Janus Strange/TV 2

Det er ikke, fordi Poul Krebs er en enspænder, han lige skulle finde sin plads – tværtimod.

- Jeg er egentlig meget afhængig af at have folk omkring mig. Jeg bliver lidt kuldret, hvis jeg er alene. Men der er selvfølgelig en overdosis, og et program som ’Toppen af poppen’ er altså bare ekstremt intenst. Det er især hårdt de dage, hvor kameraet er på lige fra morgenstunden, og alt, hvad man siger, bliver klippet sammen i en sammenhæng, siger Krebs med sit underfundige smil.

Læs også: Usikre Klubien: Fortryder lidt, jeg sagde ja til Toppen af poppen

Se om Poul Krebs kan være tilfreds med den sammenhæng, han er blevet klippet sammen i, når TV 2 søndag aften sender næstsidste omgang af ’Toppen af poppen’ klokken 20.

Sidste program bliver sendt søndag den 5. oktober. Her kigger de syv deltagere tilbage på deres ophold efter tre måneder. 

De taler om præstationsangst, 'poul-ificering', kærlighed til musik og så ser de ikke mindst tilbage på nogle af deres personlige musikalske højdepunkter.

Husk, du kan chatte med Poul Krebs på tv2.dk efter programmet søndag aften.

Se alle Krebs'ens fortolkninger:

Poul Krebs er sidste hovedperson i denne omgang. Det betyder, at han har sunget sine seks fortolkninger i programmet. 

Se eller gense hans versioner fra de tidligere programmer her:

Læs mere om Anne Dortes dag i Toppen af poppen:

Læs mere om Klubiens dag i Toppen af poppen: