Ingen sex før ægteskabet: Sådan var livet i Mercur-tiden

Tv-serien 'Mercur' foregår i 1958-1962. Dengang man ikke måtte gå i seng med sin kæreste, før man var gift, og hvor man ikke sagde 'hej', men 'dav'.

'Mercur' er en dramaserie, der udspiller sig i 1950'erne og 1960'ernes Danmark - lang tid før nogle af skuespillerne i serien blev født.

En af opgaverne for dem var derfor at sætte sig ind i, hvordan man levede, så ud og talte i tiden, da Radio Mercur brød monopolet.

Eksempelvis var et af de mest normale ord at bruge i dag helt forbudt at sige under optagelserne, nemlig 'hej'.

- Det er jo en naturlig ting for én at gøre, så det var noget, man har hele tiden skulle huske: 'Okay, det må jeg ikke sige, så skal du sige 'dav' eller 'goddag', fortæller Stephania Potalivo.

Hør hvordan hun og Andreas Jessen, der spiller en af hovedrollerne i serien, oplevede det anderledes sprog, de bruger i 'Mercur' i videoen herunder.

Stephania Potalivo og Andreas Jessen fortæller om det sprog, de skulle bruge, da de indspillede tv-serien 'Mercur', der foregår i 1950-60'erne.

Ingen sex før ægteskabet

Stephania Potalivo og Andreas Jessens karakterer har et nært forhold til hinanden i de første fire afsnit af 'Mercur'. De er kærester, og det er sådan vi møder dem i begyndelsen af serien.

De har dog ikke et kæresteforhold, som vi kender det i dag. I 1958, hvor serien begynder, var det at gå i seng med sin kæreste nemlig langt fra normalt.

- Hvis man gjorde det som pige, og ikke var gift, så var man jo en 'tarvelig pige', som man kaldte det, siger Stephania Potalivo.

I videoen herunder fortæller hun mere om den konflikt, som hendes karakter, Gitte, befinder sig i, i forhold til om hun skal gå i seng med sin kæreste eller ej.

Stephania Potalivo, der spiller Gitte i tv-serien 'Mercur', fortæller om, hvordan man var kærester i 1950'erne, hvor 'Mercur' udspiller sig.

Se 'Mercur' hver søndag på TV 2 CHARLIE eller følg serien på TV 2 PLAY.