TV

Spis langsomt - så spiser du mindre

Hej Christian

Jeg elsker mad og føler tit at jeg spiser alt for meget, så jeg er helt overmæt, efter jeg har spist. Har du nogle gode tricks, så jeg kan spise lidt mindre?

Mvh

Anders

Svar: Ét af de største problemer med for meget mad, er at mange af os spiser alt for hurtigt. Det tager 20 minutter fra første bid til at hjernen registrerer de første mæthedssignaler - og på den tid har mange af os tømt to tallerkner mad, sat i opvaskemaskinen og ligger på sofaen og bliver overvældet af mæthed!

Derfor er et det bedste råd simpelthen at spise langsommere, f.eks. ved at spise flere mindre retter og/eller øser mindre portioner op.

Det er også vigtigt at have opmærksomheden rettet mod måltidet og ikke avis, TV eller andre distraherende medier. Og når du så spiser i længere tid, så skal du huske at spise til du ikke er sulten mere - og ikke til du er (prop)mæt.

Mvh

Christian Bitz