'De unge mødre': Hvor blev de af?

Siden 2005 har over 50 unge kvinder medvirket i 'De unge mødre'. Se, hvordan det gik nogle af dem, der forlod serien

Seerne fĂĄr et gensyn med blandt andre Kristina Valdin fra Trige ved Aarhus, Inge Yvonne fra Pandrup, som var usikker pĂĄ, hvem faderen til datteren Annabel var, den sangglade Line Cecilie fra Viborg og Christina Startoft fra Hvidovre, som fik tvillinger.

I specialprogrammet 'De unge mødre: Hvor blev de af?', der sendes på jubilæums-dagen på tirsdag, afslører Inge Yvonne i øvrigt, at hun i virkeligheden er biseksuel og har vidst det, siden hun var 16 år (se videoklip øverst på siden).

Fans af 'De unge mødre' kan desuden glæde sig til, at Kanal4 på søndag fejrer jubilæet ved at holde en maraton-dag fra kl. 11.00 til 20.00, hvor seernes favorit-afsnit fra de forløbne otte år vises i én lang køre.

Sådan er det gået mødrene og deres børn I den nyproducerede dokumentar 'De unge mødre: Hvor blev de af?' får seerne svar på, hvordan det er gået syv af de medvirkende fra serien, siden de sidst viste sig på skærmen.

Tvtid har set programmet og opsummerer herunder, hvad der er sket med de populære hovedpersoner fra serien.

Kristina Valdin, som var med i sæson 5 i 2007, var dengang 19 år gammel og ventede sit første barn. Hun troede, at det var hendes ekskæreste, der var far til barnet. Men fødslen viste noget andet, for barnet var hvidt - og ikke mulat.

I dag er Kristina 25 år gammel og bor i Trige lidt nord for Aarhus. Hun holder netop nu en pause fra sine HG-studier for at gøre sønnen Markus, som er blevet fem år, skoleklar til sommer. I takt med at han er blevet ældre, har det nemlig vist sig, at han har brug for ekstra hjælp for at kunne tilpasse sig de andre børn og klare sig i skolen. (Se videoklip nederst på siden.)

Line Cecilie Sørensen var med sæson 7 i 2008, og da seerne mødte hende første gang, var hun gravid med sønnen Lukas. Hun var kun 16 år gammel, da hun skulle føde. Dengang boede hun i Viborg sammen med sin mor og havde en drøm om at få en sangkarriere. Hun prøvede sit talent af i 'X Factor', hvor hun fik ros fra Blachman, men blev sendt hjem fra den første audition med den besked, at hun havde brug for mere erfaring.

For to år siden flyttede Line Cecilie så til København for at realisere sin sangdrøm. Hun bor nu på Amager sammen med sin kæreste, som er musikproducer. Hun er dog nødt til at tjene til føden ved at arbejde i en børnehave, og hun planlægger at tage 10. klasse via et online-forløb på et halvt år. Line Cecilies ekskæreste, Brian, som er Lukas' biologiske far, bor stadig uden for Viborg og har Lukas hos sig en weekend om måneden.

Christina Startoft fra Hvidovre var med i sæson 9 i 2009. Dengang var hun gravid med tvillingerne Tobias og Isabella, og kæresten Michael, som var soldat, var fraværende i store dele af graviditeten og ved selve fødslen. Parret gik fra hinanden efter fødslen, og det tog lang tid for Christina at komme sig over det.

I dag er hun stadigvæk alenemor til tvillingerne, som snart er fire år gamle. Hun læser til social- og sundhedsassistent og drømmer om at blive økonomisk uafhængig af en evt. kommende mand.

Inge Yvonne Christiansen fra Pandrup var med i sæson 9 i 2009, og da seerne mødte hende, var hun 17 år gammel og gravid. Hun troede dengang, at hun ventede barnet med ekskæresten Jonas, men hun kom i tvivl om, hvem faderen var, da hun befandt sig i ottende måned af graviditeten. Hun fik derfor lavet en fadderskabstest, og da resultatet kom et år efter datteren Annabels fødsel, viste det sig, at det alligevel var Jonas, som var far. Han var dog kun interesseret i at se sin datter én gang. Inge Yvonne fik derefter en ny kæreste, Henrik, som mødte Annabel for første gang, da seerne tog afsked med den lille familie.

I dag er Inge Yvonne alene med Annabel, som bliver fire år til sommer. For at aflaste Inge Yvonne lidt, bor Annabel hos sin mormor hver anden weekend. Kærlighedslivet står p.t. stille for Inge Yvonne, som senest har haft en pigekæreste. Hun er nemlig biseksuel, hvilket hun har vidst, siden hun var 16 år, men har holdt hemmeligt for familie og venner. Inge Yvonne drømmer om at læse til socialpædagog og arbejde med kriminelle unge. (Se videoklip øverst på siden.)

I dokumentarprogrammet får Kaare Sand desuden "postkort" fra tre andre unge mødre, som har forladt programmet; Bente, Glennie og Melisssa.

Bente (sæson 1, 2005), var den fodboldelskende mor, der drømte om at komme i forsvaret. Hun fik datteren Emma med daværende kæreste, David. Emma er syv år i dag, og Bente har fået en ny kæreste og er blevet mor for anden gang til sønnen Luka.

Glennie (sæson 6, 2008) ventede dengang datteren Emma med kæresten Daniel, som friede til hende på Jensens Bøfhus. De gik dog efterfølgende fra hinanden. I dag ser Glennie kun Emma hver 14. dag. Glennie fik i 2010 sønnen Emil, som hun ingen kontakt har med, fordi han bor hos sin far. Glennie har dog fået sit drømmebryllup med sin nye mand, Christian.

Melissa (sæson 8, 2009) var dengang gravid med sønnen Joshua. Hun og kæresten gik dog fra hinanden tidligt i graviditeten. Den ambitiøse Melissa arbejdede som salgsleder i en telebutik, og hun klarede sig fint som alenemor. To måneder efter fødslen blev Joshua ramt af den livsfarlige sygdom meningitis. Men i dag, hvor han er fire år gammel - har han ingen men af sygdommen. Melissa arbejder i dag som servicekoordinator.

I anledning af 'De unge mødre's jubilæum vises følgende programmer på Kanal4:

Søndag d. 14. april:

Kl. 11.00-20.00: 'De unge mødre-maraton: Seernes favoritter'

Tirsdag d. 16. april:

Kl. 20.00: 'De unge mødre: Hvor blev de af?'

Kl. 21.00: 'De unge mødre: Afsnit 400'

Kl. 22.00: 'De unge mødre taler ud - talkshow med Kaare Sand'