TV

Så ofte bør du gå til tandlæge

Som udgangspunkt skal alle voksne gå til tandlæge én gang om året, men behovet varierer enormt fra patient til patient

Tandlægeforeningen mener, det er individuelt, hvor ofte man skal gå til tandlægen, og at det er den enkelte tandlæge, der selv bedst kan bedømme den passende frekvens.

- Generelt plejer vi at sige én gang om året for voksne almindelige mennesker uden synderlige tandproblemer. Men det er blot vejledende, og det kan sagtens forholde sig helt anderledes for de enkelte patienter, fortæller Jan A. Frederiksen, næstformand i Tandlægeforeningen, til tv2.dk.

Bl.a. derfor er tandlægeforeningen meget imod regeringens sløjfning af statstilskuddet til kontrolbesøg hos tandlægen, som der udføres omkring 1,7 millioner af om året.

- Har man fået en paradentosebehandling vil jeg typisk anbefale, at man går til tjek først hver tredje måned og derefter hver femte.  Så for folk med tandsygdomme er det langt hyppigere, man skal til tandlæge, siger Jan A. Frederiksen, og fortsætter:

- Men også folk over 50, eller unge, der drikker rigtig meget sodavand, kan vi råde til at blive tjekket oftere end én gang om året.  

Hvor ofte går du til tandlæge? Svar i afstemningen til venstre i artiklen.