DR kritiserer sig selv for at filme reality-stjerner

"Ulven" Peter, Amalie Szigethy og Sidney Lee optræder i et kommende program på DR3, og det forarger DR-bestyrelsesmedlem Ole Hyltoft

Alle de kendte og mest berygtede reality-stjerner fra TV3 og SBS TV, deriblandt Peter Birch og Amalie Szigethy fra 'Paradise Hotel', Sidney Lee fra 'Singleliv' og Irina Babenko fra 'Divaer i junglen', skal nu optræde på DR3 i en programserie, der følger deres "virkelige liv".

Men ifølge næstformanden i DRs bestyrelse, Ole Hyltoft, er det "fuldstændig hul i hovedet", som han udtaler til Ekstra-Bladet.

"Det har jo intet med public service at gøre. Med forbehold for at jeg endnu ikke har set programmerne, så har jeg utrolig svært ved at se, hvad reality-stjerner har at gøre på DR's sendeflade, siger Ole Hyltoft til Ekstra Bladet, og han kritiserer DRs nye ungdomskanal, DR3, for at være galt afmarcheret.

"Det var meningen, at DR3 skulle have lidt flere vitaminer end de andre kanaler, men reality-tv er jo en 'skal uden indhold'. Det er rent candyfloss. Man kan jo selvfølgelig dreje indholdet på mange måder, og jeg har jo som sagt endnu ikke set, hvordan programmerne bliver, men det er min klare opfattelse, at det slet ikke er den vej, DR skal gå," konstaterer det utilfredse DR-bestyrelsesmedlem.

Minder lidt om 'X Factor' Det er dog ikke bare den kommende programserie i 12 afsnit, som ifølge eb.dk har arbejdstitlen 'Selvoptaget', der sætter Ole Hyltofts sind i kog. Han mener, at DR allerede begyndte at dumme sig ved at lave 'X Factor'.

"Det ligner jo 'X Factor'-problemstillingen lidt. Forstået på den måde, at man tager nogle unge ind, der stort set ikke kan synge, og gør dem til stjerner. Hvorfor ikke satse på nogle af alle de ægte talenter, der findes ude i virkeligheden istedet for at bruge public seervice-kronerne på amatørerne?", spørger Ole Hyltoft ifølge Ekstra-Bladet.