TV

Danmarks sjoveste for 'anden' gang

For anden gang blev Anders Matthesen kåret til Årets komiker ved 'Zulu Comedy Galla', hvor han lavede en parodi på sin egen arrogance

I sit seneste oneman-show, 'Anders', gør komikeren Anders Matthesen en dyd ud af at tale nedsættende om sine standup-kolleger. - og da han her til aften ved 'Zulu Comedy Galla' blev kåret til Årets komiker 2013, fortsatte han med en parodi på sin egen arrogante stil:

- Ikke for at være arrogant. Men da jeg så det felt, jeg var nomineret sammen med, tænkte jeg: Jeg må se at få skrevet den takketale, sagde Anders "Anden" Matthesen, da han trådte op på talerstolen og overtog prisen fra sidste års vinder, Mick Øgendahl, som måtte finde sig i endnu en stikpille fra Matthesen:

- Når jeg får prisen for anden gang, må det jo betyde, at jeg er dobbelt så god som dem, der kun har fået den én gang, fortsatte den 38-årige komiker til publikums store jubel.

Publikum har talt for anden gang

Sidst, Anders Matthesen modtog publikumsprisen for "Årets komiker", var ved 'Zulu Comedy Galla' i 2009, hvor han var nomineret for filmen 'Sorte kugler'.

'Jul på Vesterbro', 'Terkel i knibe', 'Sorte Kugler', rollen som Simon Spies i teaterforestillingen 'Simon' og en stribe anmelderroste oneman-shows er bare nogle af de store succeser, som  Anders Matthesen har beriget den danske comedy-scene med i det seneste årti - og dermed har hans arrogance nok en vis berettigelse. I hvert fald ifølge alle de menige danskere, som altså nu for anden gang har stemt på "Anden" som vinderen.

Anders Matthesen vinder således prisen foran de øvrige nominerede komiker-kolleger, Christian Fuhlendorff (oneman-showet 'Enestående'), Tobias Dybvad (tv-showet 'Dybvaaaaad' og oneman-showet 'Sjov mand, klam personlighed'), Rasmus Bjerg (roller i 'Live fra Bremen', filmen 'Alle for to' samt 'Kagefabrikken') og Magnus Millang (rollerne Jeppe K og Preben i 'Danish Dynamite').