TV

Danskere ved ikke, hvad instant kaffe er

Den gammeldags filterkaffe er den form for kaffe, som de fleste danskere drikker, men mange sværger efterhånden også til den hurtigere løsning med instant kaffe. En ny undersøgelse viser dog, at de fleste er i tvivl om, hvad de drikker, når de blander det frysetørrede pulver med kogende vand.

Analyseinstituttet YouGov har spurgt 1007 danskere over 18 år, hvad de tror, instant kaffe er lavet af. 37 procent tror ikke, at instant kaffe er 100 procent naturlig kaffe, og 27 procent ved ikke, hvad de skal svare på spørgsmålet. Det er med andre ord hele 64 procent af de afspurgte, der ikke ved, hvad instant kaffe er lavet af.

Men hvorfor indtager vi et produkt, som vi måske ikke er helt klar over, hvad er? Det har tv2.dk spurgt livsstilsekspert Henrik Byager om.

Et hurtigt skud koffein

- Svaret er enkelt nok. Det er jo supernemt lige at lave en kop kaffe, og fordi vi har kendt det i så mange år, så er vi trygge ved produktet. Selv om der efterhånden er kommet flere instant kaffe-produkter af fin kvalitet, så bruger folk det ikke for at få den gode smagsoplevelse, men for at få et hurtig skud koffein, siger Henrik Byager.

Hos Nescafé, der er den største instant-kaffemærke på markedet, kommer tallene fra undersøgelsen bag på Nordisk Brand Manager, Tanja Serup.

- Det er en temmelig stor procentdel, som ikke aner, hvad deres instant kaffe er lavet af, hvilket naturligvis giver os en stor udfordring. Vi bliver med andre ord nødt til at oplyse folk om, hvordan vores kaffe er fremstillet for at udslette myterne om instant kaffe, siger Tanja Serup, der bedyrer at instant kaffe er lavet af en blanding af Arabica- og Robusta-kaffebønner eller 100 procent arabica.

YouGovs undersøgelse viser at 24 procent drikker filterkaffe, mens 18 procent svarer ja til instant kaffe. På tredjepladsen følger de nyere kapsler med ni procent. Dog svarer 26 procent at de ikke drikker kaffe.