TV

Nybagte forældre opkalder deres børn efter tv-helte

Hovedpersoner fra serier som 'Game of Thrones', 'Downton Abbey' og 'Breaking Bad' hitter i statistikken over populære drenge- og pigenavne i 2013

Vores egen Nikolaj Coster-Waldau har i rollen som ridderen Jaime Lannister (foto øverst t.v.) i den superpopulære eventyrserie 'Game of Thrones' inspireret mange nybagte, britiske forældre til at opkalde deres drengebørn efter ham.

Det viser en ny undersøgelse, offentliggjort af det websitet BabyCentre, som viser, at mange af de mest populære drenge- og pigenavne i 2013 er hentet fra karakterer i aktuelle film og tv-serier.

Øverst i top 100 over de hyppigst brugte navne i 2013 hitter Jesse og Skyler fra 'Breaking Bad', Anna, Violet, Matthew og Elsie fra 'Downton Abbey' samt bl.a. Jaime og Arya fra 'Game of Thrones'.

Golden Globe-vindende spionserie hitter på navnefronten

Også den kritikerroste og Golden Globe-vindende spionserie 'Homeland', som nu er nået til tredje sæson, er meget populær hos nybagte forældre.

Her er navnet på den mandlige hovedperson Brody (spillet af Damien Lewis) steget med 40 procent i det seneste og er for første gang nået op på top 100. Mens seriens kvindelige hovedkarakterer Carrie (Claire Danes) og Dana (Morgan Saylor) er steget med henholdsvis 200 og 66 procent.

Det britiske kongehus daler i popularitet

Hvor tv-heltene er på vej i raketfart op ad hitlisten, går det til gengæld nedad for navne-inspirationen fra det britiske kongehus. Efter den britiske tronfølgers fødsel i juni, er navnet George blevet skubbet ud af top 10-listen over drengenavne, da britiske forældre tilsyneladende ikke ønsker at blive stemplet som "Kate copycats". 

Andre tidligere populære, royale navne som  William, Harry, Charles, Kate og Catherine er også allesammen blevet mindre populære i år.