TV

Årets tv-stjerneskud: Mærker det mest, når folk er fulde

27-årige Stephania Potalivo blev i 2013 kendt som den seje pige Ane, der flytter ind i et drengekollektiv i Zulu-serien 'SJIT Happens'

I 2013 blev en enkelt webisode af 'SJIT Happens' til en hel 'Venner'-inspireret komedieserie på TV 2 Zulu.

Serien handler om den seje pige Ane, der som ene høne flytter ind i et lummert drengekollektiv på Vesterbro i København, hvor hun hurtigt tager styringen og bliver "one of the guys". Ane spilles af 27-årige Stephania Potalivo, der fik sin debut som barnestjerne i filmen 'Farligt venskab' i 1995. Som voksen har hun imidlertid kun medvirket i nogle få kortfilm.

Med 'SJIT Happens' har Stephania Potalivo fået sin tv-debut, og det har hun gjort så godt, at hun er blandt de otte nominerede til titlen som "Årets tv-stjerneskud 2013". Afstemningen starter her på Tvtid mandag d. 30. december, hvor brugerne/seerne alene afgør, hvem af kandidaterne, der har fortjent at løbe med titlen og et rejsegavekort til Top Tours på 3.000 kroner.

Kandidaterne er - udover Stephania Potalivo - Ruben Søltoft (SJIT Happens), Ditte Ylva Olsen (Dicte), Lasse Fogelstrøm (Rita II), Julie Agnete Vang Christensen (Borgen II), Alex Høgh Andersen (Tvillingerne og Julemanden), Danica Curcic (Broen II) og Jakob Oftebro (Broen II).

Herunder kan du se Stephania Potalivos svar på Tvtids stjerneskuds-spørgsmål:

Hvordan har du det med at se dig selv på landsdækkende tv?

- Jeg er helt sikkert meget kritisk over for mig selv. Det er lidt sjovt, at når man ser sig selv i fjernsynet, er det en helt anden følelse, end når man f.eks. ser sig selv på nettet eller på dvd. Det føles bare lidt større at være på tv.

Hvilke reaktioner har du fået fra andre, efter at de har set dig på tv?

-  Heldigvis er serien blevet rigtig godt modtaget. Jeg mærker det mest, når jeg er ude, og folk er fulde. Så kommer de hen til én og siger noget - eller råber det. Folk bliver jo lidt mere modige, når de har drukket. Så kan de enten finde på at kalde mig ved mit karakternavn eller kommentere en speciel scene, som de synes var helt vildt sjov. Folk er også rigtig søde til at skrive pæne ting på Facebook. Det er dejligt, at de kan lide serien - det glæder os allesammen på holdet, for det er jo et samarbejde, hvor der ikke er nogen, der er vigtigere end andre.

Hvordan har du det med den rolle, du spiller i ’SJIT Happens’?

- Jeg er helt vildt glad for den. Ane minder faktisk rigtig meget om mig selv. Det er sjovt og dejligt, når man har en karakter, der ligger så tæt på én. Lige før jul havde vi sidste optagedag på anden sæson, hvor jeg har lært min karakter endnu bedre at kende. I forhold til første sæson har hun udviklet sig rigtig meget og fået mere styr på sit liv.

Hvad var din bedste og din værste oplevelse ved at være med i ’SJIT Happens’?

- Det bedste er at spille sammen med nogle mennesker, som jeg har det virkelig godt med. Det betyder SÅ meget. Men det gælder nok alle arbejdspladser, at det er tusind gange sjovere at arbejde sammen med nogle kolleger, som man har en god kemi med. Selv om vi ikke kendte hinanden på forhånd, og vi er sindssygt forskellige rent fagligt, har vi fundet et godt sammenspil og sammenhold. Vi har jo også været utroligt meget sammen - mellem otte og 13 timer om dagen.

- Det værste er, at vi som regel møder sindssygt tidligt om morgenen, og at jeg ofte ikke kan sove om natten. Jeg ligger og vender og drejer mig og kigger på uret hele tiden. Det er ligesom når man skal ud og flyve, og man bare véd, at det er vigtigt at komme tidligt op. Så kan man heller ikke sove. Det betyder, at jeg er SÅ træt hele tiden. Efter tre-fire dage i træk uden søvn er jeg fuldstændig smadret. Og det sjove er, at de gange, jeg har skullet møde sent, har jeg ikke haft problemer med at sove. Så det er rent psykisk.

Vil du lave mere tv?

- Meget gerne. Det er jo dét, jeg gerne vil: Lave tv og film.

Hvad ser du selv i tv?

- Jeg ser så meget forskelligt, Alt muligt mærkeligt. Der er ikke noget fast, jeg følger med i lige for tiden. Faktisk er det længe siden, jeg har tænkt, at jeg lige skulle se dét og dét. Jeg har fulgt med i DR-dramaserier som f.eks. 'Borgen'. Men tv er mest afslapning for mig, hvor jeg bare zapper rundt og falder over, hvad der er lige nu. Jeg ser ikke så meget film - for dem vil jeg klart hellere se i biografen end i fjernsynet.

Har du en ”guilty pleasure” i tv (dvs. et ”pinligt” tv-program, du følger med i)?

- Jeg har nok lidt en svaghed for Kanal4 og 'Mig og min mor'. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg synes nok bare, det er rart at slippe for at tænke, så jeg kan koble fuldstændig fra.

Hvilken rolle ville du ønske, at du havde spillet (fortrinsvis på tv)?

- Der er mange. Jeg tænker tit, at det kunne være fedt at spille lige netop dén rolle. Men det handler nok mest om, hvad man lige har set for nylig. For eksempel er 'Girls' en af mine favoritserier, og dén ville jeg da gerne have været med i.

Mandag d. 30. december starter afstemningen om "Årets tv-stjerneskud 2013", hvor Tvtid-brugerne afgør, hvem af de otte kandidater, der har fortjent at løbe med titlen og et rejsegavekort til Top Tours på 3.000 kroner.