TV

Cutfather: Det er vildt grænseoverskridende

Musikproduceren Mich "Cutfather" Hedin bliver både chokeret og pinligt berørt, da han går en tur gennem Odense med touretteramte Phillip, der råber "Fisse!" efter forbipasserende

Selv om Mich "Cutfather" Hedin har oplevet utallige pinlige optrædender gennem sin karriere som international musikproducer - og ikke mindst som 'X Factor'-dommer - har han svært ved at finde en grimasse, der kan passe, da han følges gennem Odense med den touretteramte Philip, som hvert andet øjeblik råber "Fisse!" efter tilfældige folk.

- Jeg blev chokeret over, at han kunne finde på at råbe så højt på gaden, og samtidig havde jeg svært ved at holde masken, for det lyder jo også sjovt, siger Cutfather til Tvtid og fortsætter.

- Jeg har jo tit oplevet, at folk kigger efter mig på gaden, fordi jeg er kendt. Men det her var en helt anden fornemmelse. Det var faktisk vildt grænseoverskridende! Og samtidig var det en øjenåbner for mig at opleve nogle af de problemer, som touretteramte slås med i hverdagen. Det er godt, hvis der kommer mere fokus på det nu, så folk kan forstå, at det er en sygdom, konstaterer han. (Se videoklip øverst på siden).

"Musikken giver dem ro"

Selv om folk, der lider af Tourettes Syndrom (se faktaboks), ikke selv er i stand til at styre de ufrivillige lyde og bevægelser, som sygdommen fremkalder, er der dog én ting, der kan hjælpe dem: Musik.

Og for Cutfather er det nærmest en åbenbaring, at musik og sang kan have en helbredende effekt.

- Musikken giver dem ro. De bliver ikke raske, men de får en tiltrængt pause fra deres tics. Det er helt formidabelt, lyder det fra den garvede musikmand, som i TV 2-programserien 'De ustyrlige' følger fire touretteramte unge med i deres hverdag og hjælper dem med at blive klar til deres livs optræden.

'De ustyrlige' har premiere tirsdag d. 21. januar kl. 20.50 på TV 2

Eller se snigpremieren gratis på TV 2 Play lige nu: Se 'De ustyrlige' på TV 2 Play

ADGANG TIL TV 2 PLAY

Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på tv2play.dk. Første måned er gratis.