TV

'Årgang 0': Rachel har problemer i skolen

For Rachel i Aabenraa har skoleåret ikke været så godt som normalt. Hun trives nemlig ikke i sin nye, sammenbragte klasse

Sidste skoledag er netop afsluttet, og sommerferien lokker forude. Men det forgangne skoleår har ikke været helt så godt for Rachel, som ellers altid har været glad for at gå i skole.

Hun har nemlig haft det svært, lige siden hun rykkede over på en ny skole og begyndte i den sammenbragte 8.-klasse.

"Det er ikke gået så godt i klassen. Der har været en del konflikter, og jeg kan ikke engang være i klassen," betror Rachel sig til sine forældre, da de sammen gør status efter hendes sidste skoledag. (Se videoklip øverst på siden).

"Jeg savner indimellem min gamle klasse," lyder det fra en trist Rachel.

Kommer på "dannelsesrejse" til England

Men Rachel glemmer problemerne i skolen, da ferien begynder, og hun sammen med resten af familien tager til England for at besøge "reservebedsteforældrene" Mike og Jill i Birmingham.

Sammen med storebror David kommer hun på et gammeldags dannelsesophold, hvor hun bl.a. lærer at bage scones, mens David lærer at binde slips og opføre sig som en ægte, britisk gentleman. Imens tager far Lars og mor Theresia af sted til en apotekermesse i Nordengland.

Emma må sige farvel til sin bedste veninde

For de øvrige 'Årgang 0'-børn, der går et klassetrin under Rachel, betyder afslutningen på skoleåret også, at der kommer til at ske ændringer efter ferien.  I Tarm skal Emma skifte skole og begynde i en ny klasse. Det indebærer blandt andet, at hun skal sige farvel til sin bedste veninde, Emma May, hvilket gør dem begge triste.

Da ferien begynder, tager Emma traditionen tro med resten af familien til hendes mormor og morfars sommerhus i Søndervig. Her kommer hun dog snart til at kede sig, da hendes to mindre brødre, Mikkel og Simon, bruger det meste af tiden på at skændes.

Christian fra Aarhus tager på charterferie til Mallorca sammen med sine forældre og to brødre. For første gang er både han og storebror Oscar så interesserede i det modsatte køn, at de indimellem må bede deres "pinlige forældre" om at holde sig på afstand. 

Stephanie fra Slagelse sendes på feriekoloni på Bornholm sammen med sin lillesøster Isabella og halvlillebror Tristan, og som sædvanlig er det Stephanies opgave at være ansvarlig og tage sig af sine mindre søskende.

Se tredje afsnit af 'Årgang 0' tirsdag aften kl. 20.00 på TV 2

Eller se snigpremieren på TV 2 Play lige nu: Se 'Årgang 0' på TV 2 Play

ADGANG TIL TV 2 PLAY

Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på tv2play.dk. Første måned er gratis.