TV

'Årgang 0'-Rachel udsat for mobning

Rachel blev udsat for så grov mobning af nogle af sine klassekammerater, at hun efter kort tid måtte flyttes over i en aflastningsklasse

Som beskrevet her på Tvtid i går, har Rachel fra 'Årgang 0' haft en hård tid i skolen i 2013, hvor hun begyndte i en ny klasse.

Rachels far, Lars Ellebye, bekræfter over for Tvtid, at hans datter blev udsat for decideret mobning af nogle af sine nye klassekammerater.

- Ja, Rachel er blevet mobbet, og det har ikke været sjovt. Jeg tror, det handler om misundelse over det liv, hun lever - med mange rejser og tv-berømmelse, siger Lars Ellebye, der netop nu befinder sig på skiferie i Østrig, til Tvtid.

Kom i aflastningsklasse med nogle værre "rødder"

I 2013 lavede Aabenraa Kommune en sammenlægning af to folkeskoler, hvilket betød, at Rachel efter sommerferien begyndte på en ny skole og i en ny klasse - uden en eneste af sine gamle klassekammerater. Og det var dér, hun blev udsat for mobningen.

- Det var så slemt, at Rachel efter bare 14 dage blev taget ud af klassen og sat over i en aflastningsklasse sammen med nogle værre rødder, som var havnet der, fordi de ikke kunne opføre sig ordentligt. Men de var rigtig søde og ridderlige over for Rachel, fortæller Lars Ellebye og fortsætter.

- Jeg er sikker på, at hvis der er nogen, som prøver at mobbe Rachel igen, så vil de sørge for at give dem et ordentligt lag tæsk, siger han med et grin.

En glad pige i dag

Da Rachel netop nu befinder sig i England, hvor hun er på ferie med sin mor, Theresia, ønsker Lars Ellebye ikke at gå i detaljer med den mobning, hans datter blev udsat for sidste år. Men han kan berolige med, at det går helt fint nu.

- Efter efterårsferien kom Rachel over i en anden 8. klasse, hvor flere af hendes gamle veninder går, og nu går det rigtig godt. Rachel er en glad pige i dag, konstaterer han.

Siden mobberierne har Rachel fået en undskyldning af en af de drenge, der har skrevet grimme ting om hende på Facebook. Han gik dog ikke i hendes klasse.

I aftes stillede to andre 'Årgang 0'-børn Emma og Christian op i en live-chat med seerne, hvor de bl.a. svarede på spørgsmål om mobning. Se her, hvad de svarede,

Hvis du ikke fik set set tredje afsnit af 'Årgang 0', kan du se det lige nu på TV 2 Play

ADGANG TIL TV 2 PLAY

Tilgår du denne artikel fra en smartphone eller tablet skal du åbne vores TV 2 Play-app for at se det. Hvis du ikke har den, kan den hentes gratis i App Store (iPhone/iPad/IPodTouch), Google Play (Android 4.x) eller Marketplace (Windows Phone/Windows 8).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 Play, kan du gratis oprette dig som bruger på tv2play.dk. Første måned er gratis.