TV

TV: Sådan scorer du en højere løn

Hvordan overbeviser du chefen om, at du skal have mere i lønposen. Se det i indslaget herover.

Drop de mange argumenter til selve lønsamtalen. Gå i stedet ind til chefen længe inden lønsamtalen og fortæl, hvor meget ekstra løn du går efter til den kommende lønsamtale. Herefter går du i gang med at påvirke din chef i en længere periode op til samtalen.

Allerførst skal du dog lige finde ud af, hvad du er værd, ligesom du skal gøre op med dig selv, hvad din smertegrænse er i forhold til lønnen.

Når du ved, hvad du er værd kommer næste fase, hvor du i en længere periode viser chefen, hvad du præsterer. Det kan du gøre på forskellige måder, og det er ifølge ekspert i forhandling Malene Rix helt legalt at gå ind til chefen og vise ham eller hende, hvad man præsterer.

Ligeledes er det ofte nødvendigt, at du et godt stykke tid inden den egentlige lønsamtale fortæller chefen, hvor stor en lønstigning, du går efter. Fortæller du først dette til lønsamtalen, risikerer du at chefen allerede har lagt sig fast på størrelsen af din lønstigning inden lønsamtalen. Derfor er det en god ide at fortælle chefen om dine krav inden lønsamtalen.

I indslaget øverst får du flere gode råd til din lønforhandling af underviser og rådgiver i forhandling Malene Rix.

Dine Finanser

  • Dine Finanser er TV 2s pengemagasin præsenteret af Christian Kjær.
  • I programmet giver vi dig råd om, hvordan du får flere penge i din private økonomi.
  • Siden 2008 har Christian Kjær arbejdet med penge- og finansjournalistik på TV 2.