TV: Sådan blev verdensberømt Oscar-selfie til

Det var en stjernespækket forsamling, der til årets Oscar-prisuddeling hjalp Ellen DeGeneres med at slå Twitter-rekord. Her kan du se, hvordan det gik for sig.

- Meryl, du har været nomineret 18 gange, og det er rekord. Så min ide er, at vi prøver at slå en ny rekord lige nu ved at få flest retweets på et billede.

Sådan sagde Oscar-vært Ellen DeGeneres til skuespillerinde Meryl Streep midt under showet i Dolby Theatre, og herefter strømmede det til med superstjerner - heriblandt Bradley Cooper, Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey og Lupita Nyong'o, der få øjeblikke senere vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle i ’12 Years a Slave’.

- Åh, jeg har aldrig tweetet før, udbrød en begejstret Meryl Streep, da fotoseancen var overstået, og stjernerne foreviget på Ellen DeGeneres smartphone.

Billedet blev fluks smidt på det sociale medie Twitter, og på bare en time var det blevet delt mere end en million gange, og dermed lykkedes det Ellen DeGeneres at skrive Twitter-historie.

Det hidtidige rekordfoto af Barack Obama, der i november 2012 giver sin kone Michelle et kram, efter at det er en kendsgerning, at de skal bo fire år mere i Det Hvide Hus, blev ’kun’ retweetet lidt over 780.000 gange.

I skrivende stund er Ellen DeGeneres’ stjernebesatte selfie retweetet over 2,3 millioner gange. Du kan se, hvordan billedet blev til i videoen øverst i artiklen.