TV

NFL vil have 87 millioner for M.I.A.’s langefinger

Rapperen M.I.A. kæmper for øjeblikket en benhård kamp for at slippe for en milliondyr bøde fra NFL.

En optræden ved Superbowl i 2012 kan komme til at blive en overordentlig dyr affære for rapperen M.I.A.

Sagsøgt kort tid efter

Under det storslåede show, der bliver set af over en milliard mennesker, gæsteoptrådte rapperen med Madonna på nummeret ’Give Me All Your Lovin’. Og midt under sangen følte M.I.A. åbenbart behovet for at række stikke sin langefinger frem og række fuck til kameraet, da hun sang ’I don’t give a shit’. Og det skulle hun nok aldrig have gjort.

Den slags opførsel er nemlig bandlyst hos NFL, hvilket organisationen også har gjort opmærksom på, i de kontrakter kunstnerne har underskrevet, og derfor blev rapperen stort set sagsøgt på stedet og i cirka to år har parterne ligget i strid med hinanden.

"Det her har jeg kæmpet med i to år"

Og tirsdag kom det så frem at NFL vil have intet mindre end 89 millioner kroner af M.I.A. for hendes langefinger, det skrev stjernen selv på sin Twitter, hvor hun lagde et billede af bøden fra NFL frem.

’Dette her, er det de vil have mig til at skrive under på. Det har jeg kæmpet med i to år – og så toppet med 16 millioner dollars”, skriver rapperen.   

M.I.A.: Påstande mangler fakta og logik

I første omgang ville NFL have cirka otte millioner kroner af rapperen, men beder nu om yderligere 79 millioner kroner, i kompensation, da de mener, hele sagen har kostet dem annoncører og reklamekroner. Det skriver The Hollywood Reporter.

"Påstanden om kompensation mangler ethvert grundlag i forhold til loven, fakta og logik", udtaler M.I.A. til The Hollywood Reporter.

Michael Jackson og Prince fik ingen bøde

Og M.I.A.'s advokat er i den grad kommet på arbejde og er i fuld gang med at finde skyts frem imod NFL, så rapperen slipper for at betale bøden.

Advokaten slår blandt andet på, at Michael Jackson ved en SuperBowl-optræden i 1993 tog sig i skridtet, og at Prince i 2007 kærtegnede spidsen af sin guitar bag et forhæng - en bevægelse, der lignede at sangere onanerede.

Ingen af de to sangere blev sagsøgt for upassende opførsel, og det mener advokaten tæller til M.I.A.'s fordel, skriver Hollywood Reporter.

Det er ikke første gang det populære og Superbowl-showet kaster en skandale af sig, du kan se en top fem liste over de største skandaler her.