TV

Norsk Grand Prix-ekspert: Basim er en ren befrielse!

Tidligere Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen mener, at Basims tempofyldte sang er et tiltrængt lyspunkt mellem de mange tunge ballader i årets sangdyst

I år har mange af deltagerlandene i det internationale Melodi Grand Prix valgt at stille op med storladne  ballader. To af dem - nemlig den svenske "Undo" og den armenske "Not Alone" - er begge gået videre til finalen og ligger endda helt i top hos de europæiske bookmakere.

Men ifølge den mangeårige, norske Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen er årets store ballade-udbud temmelig trættende.

- Der er frygteligt mange ballader, og det er altsammen vældig trist og tungt. Det vrimler med store balkjoler og dramatik på scenen. Så det er næsten for meget, siger Jostein Pedersen til Tvtid og fortsætter.

- Når Basim kommer ind på scenen, sker der endelig noget. Han er en vældig charmerende artist, som er glad og smilende. Han er en ren befrielse fra alle balladerne. Så jeg tror, at Danmark har en stor fordel, mener nordmanden, der siden 1994 har fungeret som Grand Prix-ekspert i Norge og har været kommentator hos NRK i 11 år.

Ingen klare favoritter

I modsætning til de seneste år, hvor der har hersket ret stor sikkerhed om, hvilket land der ville løbe af med Grand Prix-sejren, mener Jostein Pedersen, at det forholder sig helt anderledes i år.

LÆS OGSÅ: Grand Prix: Her er de stærkeste alliancer

- Der er ingen klare favoritter, sådan som f.eks. Alexander Rybak og Emmelie de Forest var det. I stedet er der så mange sange med ens karakter, at det trækker op til at blive en balladekrig. siger Jostein Pedersen og tilføjer.

- Derfor tror jeg, at det bliver et tæt opløb, og at det er tilfældighederne, der kommer til at spille ind. Hvis f.eks. den armenske sanger er uheldig med sin optræden, kan det ødelægge hans chancer helt, selv om han har en flot sang. Men det er samtidig med til at gøre det hele vældigt spændende, lyder det fra Norges svar på Jørgen de Mylius.

Torsdag aften er Norges bidrag, "Silent Storm", som også er en ballade, blandt kombattanterne i 2. semifinale, som starter kl. 21.00

Husk, du kan følge Melodi Grand Prix her på tv2.dk, hvor vi live-opdaterer fra anden semifinale torsdag aften. 

Det samme gør vi fra den store finale lørdag, hvor du ligeledes vil kunne følge festen fra de københavnske gader, når vi sender direkte under hele aftenen.