TV

Ferie: Spar tusindvis af kroner på overnatning

Vil du overnatte billigst muligt på din ferie, skal du droppe hotellet og leje dig ind i en privat feriebolig. Udover at det er langt billigere, får du også ferieboliger af langt højere kvalitet, når du lejer dig ind privat. I indslaget kan du ligeledes få tip til, hvordan du kan gøre dine overnatninger på ferien helt gratis.

Halv pris for dine overnatninger. Sådan lyder guleroden, hvis du lejer en privat feriebolig i stedet for at leje et hotelværelse på din feriedestination. Og ikke nok med det: Kvaliteten af de private ferieboliger er oftest i markant bedre kvalitet end på et hotel til samme pris.

Det fortæller rejseredaktør hos ”Turen går til” Tina Krongaard i indslaget herover, hvor du også kan se, hvor du kan finde de mange private ferieboliger, der kan gøre din ferie meget billigere.

Bo med hele familien

Besparelsen kan blive endnu større, hvis I er en større familie. En familie på fire eller fem vil nemlig ofte være nødsaget til at leje to værelser, når familien bor på hotel. I en ferielejlighed kan hele familien til gengæld være samlet i samme bolig, hvilket kan gøre besparelsen meget stor i forhold til et ophold på hotel.

Lav din egen mad

Og fordelene ved at leje en privat feriebolig er mange flere. Selvom danskerne godt kan lide at gå ud og spise i deres ferie, kan det være rart, at der er et køkken i den private bolig, man har lejet. På den måde kan du spare mange penge i løbet af ferien ved for eksempel at spise morgenmad i din privat lejede feriebolig fremfor at starte dagen med et dyrt købt morgenmåltid.

Ligeledes kan I eventuelt planlægge, at I selv laver jeres mad en eller flere aftener og på den måde sparer nogle penge.

Gør din rejse gratis

Du kan også forsøge at gøre dine overnatninger på ferien helt gratis. Det kan du gøre ved at bytte din egen bolig med en person eller en familie i udlandet, der gerne vil på ferie her i Danmark. Bor du i en af de store byer _ København eller Aarhus _ eller har du et sommerhus, har du rigtig gode muligheder for at bytte dig til en feriebolig ganske gratis.

I indslaget viser Tina Krongaard, hvor du kan finde lejligheder og ferieboliger som du kan bytte dig til.

Tina Krongaard er redaktør for Turen går til, der er dagbladet Politikens ferietillæg.

Dine Finanser

  • Dine Finanser er TV 2s pengemagasin præsenteret af Christian Kjær.
  • I programmet giver vi dig råd om, hvordan du får flere penge i din private økonomi.
  • Siden 2008 har Christian Kjær arbejdet med penge- og finansjournalistik på TV 2.