Lonnie nægter at give op: Mangler børnene hver eneste dag

Lonnie fra Aalborg har tre børn.

Men i snart to år har hun ikke set de to yngste. Den ældste bor hos Lonnie og har heller ingen kontakt til sine små søskende Katja og Kevin.

Onsdag aften kunne seerne på TV 2 følge Lonnies kamp for at blive en del af sine børns liv i anden del af dokumentarserien 'Med børnene som våben', som sætter fokus på barske skilsmisser.

Lonnie har fået frataget sin ret til samvær med børnene, og faren, hendes eksmand Jan, afviser at lade hende se dem, fordi de siger, at de ikke ønsker at se hende.

- Der er ikke rigtig sket noget siden optagelserne. Jeg har stadig ikke set mine børn. Men jeg ankede sagen i sidste uge og håber, at de tager den op igen og ser, at de har lavet en fejl. Det er mit højeste ønske, siger hun til tv2.dk.

Lonnie og Jan deler i starten af forløbet børnene i en syv/syv-ordning, og børnene siger, at de gerne vil se deres mor.

Fogedretten forlanger, at de straks kommer over til Lonnie, men det sker ikke, og myndighederne tvinger ikke Jan til at udlevere dem.

Efter et halvt år siger Katja og Kevin, at de ikke kan lide at være ovre hos deres mor, og at de ikke vil se hende. Statsforvaltningen beslutter efter flere samtaler med børnene, at de ikke skal se deres mor.

Til juni er det to år siden, Lonnie sidst var sammen med Katja og Kevin, der nu er blevet henholdsvis 13 og 10 år. Alligevel har hun ikke mistet håbet om at få sine børn hjem igen på et tidspunkt.

- Jeg bliver ved med at kæmpe. Det er kærligheden til mine børn, der holder mig oppe. Den kan man jo ikke bare fjerne, forklarer hun og tilføjer, at hun forsøger at få en normal hverdag til at fungere.

- Hver eneste dag mangler jeg dem i mit liv, men jeg bliver bare nødt til at have en hverdag, for jeg har jo også Kenny, og han skal ikke lide last af, at jeg går og er ked af det. Der går dog ikke en dag, hvor vi ikke tænker på dem og taler om de gode oplevelser, vi har haft sammen.

Statsforvaltningen har modtaget hård kritik fra eksperter og børneorganisationer, som mener, at lange sagsbehandlingstider og spinkle beslutningsgrundlag er medvirkende til, at der er 800 sager om året, der ender med, at en forælder ikke længere har ret til at se sit barn.

Tv2.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lonnies eksmand Jan.

Du kan se første afsnit af 'Med børnene som våben' på TV 2 PLAY her.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.

Med børnene som våben

Med dokumentarserien 'Med børnene som våben' sætter TV 2 i tre programmer fokus på børn i skilsmissefamilier.

Mange skilsmisser ender i dag i en kamp om børnene. Næsten 800 gange om året beslutter Statsforvaltningen, at et barn ikke skal se den ene af sine forældre. Og det tal er endda kun en konservativ udredning på baggrund af Ankestyrelsens indberetninger fra Statsforvaltningen. Tallet kan altså godt være højere.

Første program vises tirsdag klokken 21.00 på TV 2. De følgende to programmer vises onsdag og torsdag klokken 20.00