TV

Christian sejlede jorden rundt i 260 dage – helt alene

For Christian H. Liebergreen var det en gammel drengedrøm, der gik i opfyldelse, da han i juni 2012 stævnede ud fra Skagen på en 260 dages lang jordomsejling – helt alene.

Igennem tolv år havde Christian H. Liebergreen drømt om livet som en fri mand på de syv verdenshave, og den drøm blev til virkelighed i 2012. Her kunne han efter ni måneders forberedelse stævne ud fra Skagen på en omfattende jordomsejling helt uden stop undervejs.

Med sig i sin 11 meter lange båd havde han ikke meget andet end et halvt ton mad, nogle gode bøger og toiletpapir. Han havde således ingen at tale med udover en volleyball, som hans venner havde ham givet efter inspiration fra filmen ”Castaway”.

Og han og Celeste, som bolden Select-bolden blev kaldt, endte da også med at blive helt gode venner.

- Celeste og jeg fik mange gode snakke. Hun siger ikke så meget, hun er bare en god lytter, smiler Christian H. Liebergreen.

- Når man oplever så mange ting derude, og der ikke er nogen at tale med, så har jeg i hvert fald brug for at læsse af og tænke højt. I stedet for at snakke ud i luften, var det fint at kanalisere det hen på en volleyball, siger han og fortæller, at man ikke kan undgå at blive en lille smule skør, når man er så lang tid alene til søs. 

Pirater og knækket mast

Undervejs nåede Christian H. Liebergreen også at opleve nogle farlige situationer. På vej hjem igennem Atlanterhavet spottede han pludselig en suspekt lignende båd ikke langt fra ham.

- Jeg bliver nervøs og skynder mig ned og skriver en mail til dem derhjemme om, at der måske er formodning om pirater, og at hvis de ikke hører fra om to timer, skal de tage action, for så kan det godt være, at der er sket noget.

Heldigvis sejlede den suspekte båd videre, men senere endte han i en voldsom storm, som resulterede i, at masten knak. På det tidspunkt befandt han sig ud for det sydlige England og var så nødt til at blive bugseret i land.

På den måde endte rejsen lidt før tid, og efter 260 dage fik Christian H. Liebergreen endelig fast grund under fødderne.

Hør hele hele hans fantastiske historie ved at se videoen øverst i artiklen.

Du kan også se hele lørdagens Go’ morgen Danmark på TV 2 Play.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.