Se den gribende historie: Jorden slugte min bror

Jeremy mistede sin bror, Jeff, da et jordfaldshul trak ham og hele soveværelset ned under huset. Redningsfolkene kunne intet gøre

Se 'Jorden slugte min bror' pĂĄ TV 2 Play

Det var et skræmmende syn, der mødte redningsfolkene en sen februaraften i 2013, da de fik et nødopkald fra et ellers fredeligt forstadskvarter i Florida.

Da de kom ind i huset, fandt de nemlig en af beboerne, Jeremy Bush, stående i et dybt hul under dét, der tidligere havde været et soveværelse, og kæmpede desperat for at redde sin bror, Jeff.

- Jeg gravede løs med mine hænder, mens jeg kaldte pĂĄ ham, og jeg rĂĄbte til min svigerfar, at han skulle hente en skovl og en lygte, sĂĄ jeg kunne se. Jeg tog fat i sengen og forsøgte forgæves at flytte den, men  mĂĄtte brække stellet i to for at fĂĄ den op, fortæller Jeremy i dokumentaren 'Jorden der slugte min bror'. Se videoklip øverst pĂĄ siden.

"Som om det var en levende organisme"

Politibetjenten Douglas Duvall, der ankom først til stedet, kunne straks se, at der ikke var nogen chance for at finde Jeff i live. Så han skyndte sig at hjælpe Jeremy op af hullet, inden han også blev opslugt af det.

- Det var som om, at "det" var en levende organisme, som åd alting op. Møblerne var stadig på vej ned i jorden. "Det" bevægede sig, drejede rundt og lavede lyde, næsten som en knurren, som om det var levende, fortæller Douglas Duvall om jordfaldshullet, der havde sit epicenter lige under Jeffs soveværelse.

- Da jeg stod nede i hullet, bevægede det hele sig stadig, siger Jeremy, der bekræfter, at han havde samme oplevelse af det underjordiske "monster" som en altopslugende naturkraft.

Jeff blev aldrig fundet, og ifølge en ekspert i jordfaldshuller er han sandsynligvis blevet trukket ned i et vakuum under jorden, som er mindst 30-35 fod dybt, dvs. minimum 10 meter, og formentlig mere.

Jordfaldshuller truer Florida

På grund af det porøse grundfjeld under Florida er staten særligt truet af jordfaldshuller, og når man flyver hen over landet, kan man se utallige runde søer, der er opstået som følge af jordfaldshuller. Ifølge geolog Iain Stewart er der omkring 6000 af den slags jordfaldssøer tværs over staten, men ingen kender det nøjagtige tal.

I de senere år har der været en del historier i medierne om kæmpe jordfaldshuller, der pludselig er opstået rundt om i verden, og i dokumentarprogrammet undersøger Iain Stewart, hvordan hullerne skabes.

Blandt andet allierer han sig med et professionelt dykkerhold, der begiver sig ud på den farlige mission at svømme igennem et net af underjordiske huler under et sumpområde i Florida.

Se 'Jorden slugte min bror' torsdag kl. 22.45 pĂĄ TV 2 - eller lige nu pĂĄ TV 2 Play: Se 'Jorden slugte min bror' pĂĄ TV 2 Play