Ferie: Er bilen eller flyet det billigste?

Er det billigst at tage bilen på ferie? Eller er det endnu billigere at købe flybilletter til hele familien? Ser du på de rene omkostninger til kørslen er det bilen, der er billigst, konkluderer ekspert fra FDM i indslaget herover.

Det er billigst at køre på ferie i din bil, hvis du udelukkende kigger på de rene omkostninger til kørslen. Medregner du værditab, ejerafgifter og forsikring på din bil, kan det dog ofte betale sig at købe flybilletter til hele familien i stedet og leje en bil på din feriedestination.

Et eksempel viser for eksempel, at det for en familie på fire er knap 2.500 kroner billigere selv at køre til Firenze i italienske Toscana i forhold til fly, hvis man kun fokuserer på de rene omkostninger til kørsel.

Medtager man derimod de totale omkostninger, vil det være godt 5.000 kroner billigere at flyve og i stedet leje en bil i Toscana.

Og hvordan afgør man så, hvilke omkostninger, man skal medtage? Det kan du gøre ved at kigge på, hvorfor du oprindeligt købte din bil.

Købte du bilen for at have en bil til dagligt brug og måske for at køre på arbejde i den, så er det de rene omkostninger til kørsel, du skal regne ud fra.

Købte du derimod din bil også med tanke på at du ville køre på ferie i den, så er det de totale omkostninger, du skal regne ud fra.

Se flere konkrete eksempler på, hvornår det er billigst at køre og hvornår det er billigst at flyve til feriedestinationen i indslaget ovenfor.

Dine Finanser

  • Dine Finanser er TV 2s pengemagasin præsenteret af Christian Kjær.
  • I programmet giver vi dig råd om, hvordan du får flere penge i din private økonomi.
  • Siden 2008 har Christian Kjær arbejdet med penge- og finansjournalistik på TV 2.