Billig benzin: Spar 92 øre per liter

Benzinpriserne ligger lige nu i årets højeste niveau. Benytter du en række smarte tricks, kan du dog spare knap én krone, hver gang du tanker en liter benzin. I indslaget ovenfor, fortæller forbrugerøkonom hos FDM Allan Skytte Christensen, hvordan du opnår den markant billigere benzin.

Du kan i høj grad selv være med til at afgøre prisen på den benzin, du tanker. Der er især tre ting, der får din literpris til at rasle ned.

Tank på det rigtige tidspunkt.

Tank det rigtige sted.

Og anskaf dig et benzinkort.

Tanker du på det rigtige tidspunkt kan du spare op til 28 øre i forhold til de dyreste priser, viser beregninger som FDM har lavet for tv2.dk.

Tanker du et sted, hvor der ligger mange benzinstationer, kan du i gennemsnit banke prisen yderligere ned med omkring 72 øre.

De sidste 20 øres rabat får du, hvis du anskaffer dig et eller flere benzinkort hos landets benzinselskaber - de 20 øre er et gennemsnit. Benzinselskabernes rabatordninger er nemlig forskellige.

Kører du på diesel, er der endnu mere at spare på at have et benzinkort.

Hvis du vil gøre jagten på den billige benzin så nem som mulig, har du flere muligheder. Har du en smartphone, kan du downloade en App, som fortæller dig om benzinpriserne på de forskellige benzinstationer i dit område netop nu.

Du kan blandt andet downloade FDMs App, der i App Store hedder ”FDM – benzinpriser”. Alternativt kan du downloade den app, der i App Store hedder ”Tjekbenzin”. I indslaget ovenfor, kan du se, hvordan de fungerer.

Dine Finanser

  • Dine Finanser er TV 2s pengemagasin præsenteret af Christian Kjær.
  • I programmet giver vi dig råd om, hvordan du får flere penge i din private økonomi.
  • Siden 2008 har Christian Kjær arbejdet med penge- og finansjournalistik på TV 2.