TV

Guide til studenter: Her er hue-reglerne, du skal kende

Få et overblik over hvilke regler du skal kende, når studentertiden skydes i gang.

Hvis en student render rundt med et hak i skyggen på huen og et lyn klippet ud af svedremmen indeni, har vedkommende både kastet op og haft sex med huen på hovedet.

Studentertiden er fyldt med tradtitioner, og især huen er genstand for stor opmærksomhed. Hvis du og dine kammerater er flittige til at overholde de mange regler, afslører huen en hel del om både karakterer, alkoholindtag og flirteri.

Herunder følger et udpluk fra siden studenterhueregler.dk, som kan være god at have med til både gilder og på vogntur.

Siden står Kristian Selch Larsen bag. Han oprettede den i forbindelse med, at han selv blev student for to år siden, og den er efterfølgende blevet et populært opslagsværk for studenter.

- Det var midt i eksamenslæsningen, at jeg havde brug for en overspringshandling, og derfor begyndte jeg at samle alle reglerne ét sted, siger han.

Sidenhen har han fået masser af tips til nye regler. Hvis flere henvender sig med samme regel, får den lov at komme på sitet. Du kan se flere regler her, eller lade dig inspirere af dem herunder.

Har du selv været udsat for andre regler? Så fortæl gerne om dine oplevelser på vores Facebookside her.

Største og mindste hoved

Studenterne med det største og mindste hattemål skal give en kasse øl til klassen.

Karakterer

Studenten med det højeste gennemsnit skal give en kasse øl til klassen. Karakteren fra sidste eksamen skrives midt i huen. Er man dumpet til en eksamen, skal man bruge hageremmen, når man har huen på.

Opkast

Kaster man op efter at have drukket, skal man have et hak i skyggen på studenterhuen.

24 timer

Har studenten drukket en kasse øl på under 24 timer, kvitteres med en firkant i svedbåndet på indersiden af huen. Har studenten holdt sig vågen i 24 timer, skal huen vendes om, så skyggen sidder i nakken.

Udpumpning

Hele skyggen skal klippes af, hvis studenten ryger til udpumpning på grund af alkohol. Scorer studenten samtidig en sygeplejerske eller læge, ryger stormremmen også.

Frække aftaler

Scorer en student mere end fem telefonnumre på én aften, skal det hvide yderbetræk vendes om, så korset sidder i nakken. Eventuelle frække aftaler skrives på svedremmens inderside. Har man sex med huen på, klippes et lyn i svedbåndet. Hvis det er med en kæreste, klippes et hjerte i stedet.